BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkUniCredit 1.5 milyar euroluk kötü krediyi satıyor----

UniCredit 1.5 milyar euroluk kötü krediyi satıyor

UniCredit 1.5 milyar euroluk kötü krediyi satıyor
02 Temmuz 2020 - 17:30 www.finansgundem.com

UniCredit 1.5 milyar euro tutarındaki kötü krediyi İtalyan bankalarına satmaya hazırlanıyor

UniCredit SpA, 1.5 milyar euro nominal değerdeki kötü kredilerini satmaya oldukça yakın. Bu durum, korona virüs pandemisinin İtalyan kredileri için büyüyen bir piyasayı henüz zayıflatmadığını işaret ediyor.

Konu hakkında bilgiye sahip kaynaklara göre, UniCredit, Illimity Bank SpA ve Guber Banca SpA ile çoğunluğu teminatsız yaklaşık 700 milyon euroluk tahsili gecikmiş alacağını satma konusunda ileri evrede görüşmeler yürütüyor. Görüşmelerin gizli olmasından dolayı ismini vermeyen kaynaklar, bundan ayrı olarak, UniCredit'in aynı zamanda 800 milyon euroluk bir kötü kredi paketinin satışı için Guber ve Banca Ifis SpA ile anlaşmaya oldukça yakın olduğunu kaydediyorlar.

UniCredit, Illimity, Ifis ve Guber'in temsilcileri konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Milano merkezli UniCredit'in bilançosunu temizleme ve riski düşürme çabaları dahilinde sırasıyla Lisbona projesi ve Tokyo projesi olarak adlandırılan bu adımları, ay sonuna kadar sonuçlandırılabilir. Pandeminin borçlananlar üzerindeki etkilerine rağmen, banka 31 Mart itibariyle, tahsili gecikmiş alacaklar rasyosunu, Aralık'taki seviyesi olan yüzde 5'ten yüzde 4.9'a düşürmüştü.

Bu anlaşmalar, korona virüs salgını dolayısıyla mortgage, işletme kredileri ve diğer borçlarda yeni bir ödeme zorluğu dalgasının gelebileceğinden endişe duyulmasından dolayı, tahsili gecikmiş alacaklar piyasasının halen ayakta olduğuna ilişkin işaretler arayan diğer bankalar tarafından da yakından izlenecek. Perşembe günü daha önce, UniCredit Banca Ifis ile ayrı bir mutabakat ile 335 milyon euroluk satış için anlaşmaya varıldığını duyurmuştu.

Danışmanlık şirketi Distressed Technologies'in İtalyan tahsili gecikmiş alacaklar başkanı Massimo Famularo, "Bu işlemler, piyasanın ölmediğini ve UniCredit gibi en büyük bankaların kısıtlamaların kaldırılması sonrası yeni durum ile yüzleşmeye hazır olduğunu gösteriyor" dedi.

Kaynaklardan birine göre, bu anlaşmalar UniCredit'in birkaç parçada elinden çıkarmakta olduğu yaklaşık 8 milyar euroluk tahsili gecikmiş alacaklarının ilk satışları olacak. Bunlar, Lisbona, Tokyo ve New York paketleri arasında bölünen 2.5 milyar euroluk kötü kredileri, Dawn ve Sandokan 2 inisiyatifleri yoluyla ödenme ihtimali düşük krediler olarak adlandırılan 3 milyar euroyu ve yaklaşık 2.5 milyar euroluk leasing kredilerini içeriyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)