BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisUnakıtanlar yeni işe giriyor----

Unakıtanlar yeni işe giriyor

Unakıtanlar yeni işe giriyor
29 Nisan 2014 - 07:09 www.finansgundem.com

Tuzla'da en yüksek teklifi vererek ihaleyle arsa alan Abdullah Unakıtan, burada fuar işine girmeye hazırlanıyor

Geçen yıl iki ihalede en yüksek teklifi vererek iki arsa alan eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın oğlu Abdullah Unakıtan burada fuar-ticaret merkezi ve ileri teknoloji parkı kurmaya hazırlanıyor.

Star Gazetesi’ndeki habere göre Unakıtan’ların sahibi olduğu AB Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Telemobil Bilgi İletişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ortak Girişim Grubu (OGG) Tuzla'da özelleştirilen iki alan için en yakın rakiplerinden yaklaşık 5 milyon TL fazla ödediler. Fuar alanı için 82 milyon lira , teknoloji parkı için ise 11 milyon 150 bin lira ödeyen şirketler Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun nihai kararını açıklamasının ardından sözleşme imzalayacak.

Telemobil Bilgi İletişim Hizmetleri, eksi Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın kızları tarafından yönetilirken, AB Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. de eski bakanın oğlu Abdullah Unakıtan tarafından yönetiliyor.

Unakıtanların ticaret sahnesinde ilk faaliyetleri kabuklu yumurtaydı. 2003’te düşük gümrük tarifesi ile mısır ithal edince bir anda yıldızı parlayan A.B Gıda, buradan haksız kazanç sağladığı iddialarıyla gündemi epey meşgul etmişti. A.B Gıda’yı bir kez daha gündeme taşıyan ise pastörize yumurta olmuştu; KDV’si yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmiş, eleştiri okları ise dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’a yönelmişti. Kemal Unakıtan’ın siyaset sahnesinden çekilmesiyle birlikte A.B Gıda’nın başarılı kariyeri de sekteye uğradı. 2008’de 124 milyon TL olan üretimden satışlar 2009’da 116 milyon liraya geriledi. 2010 yılında ise satışlar 99 milyon liraya düşmekle kalmadı, A.B Gıda bir anda kendisini yeniden İSO ikinci 500 liginde buldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)