BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiUn, et ve yağ ihracatında kısıtlama----

Un, et ve yağ ihracatında kısıtlama

Un, et ve yağ ihracatında kısıtlama
04 Mart 2022 - 09:22 www.finansgundem.com

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sebebiyle arz sıkıntısı yaşanılacağı düşünülen, bazı un ve yağ çeşitleri de listede eklendi.


Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ihracatında dönemsel düzenleme yapma yetkisi kapsamına dahil olan ürünlerin listesi genişletildi. Listeye dahil olmak ihracatın doğrudan kısıtlanacağı anlamına gelmiyor.

DÜNYA'dan Hüseyin Gökçe'nin aktardığına göre Bakanlık; pirinç, buğday ve mısır unu, mısır irmiği, buğday irmiği, aşurelik buğday, soya yağı, ayçiçeği tohumu yağı ve mısır ihracatına da kısıtlama getirebilecek. Tarım ve Orman Bakanlığı iznine bağlanan ürünler arasında ayrıca büyükbaş ve küçükbaş hayvan eti de dahil edildi.

Bakanlığa 27 Ocak’ta verilen yetki kapsamında; patates, domates, kuru soğan ve sarımsak, fasulye, patlıcan, sivri biber, zeytin, portakal, kırmızı mercimek, limon, karpuz, elma, zeytinyağı, tavuk eti, tavuk yumurtası ve tereyağı yer alıyordu.

1 ay önce 20 ürüne ilişkin yetki alan Bakanlık, hafta başında zeytinyağı, fasulye ve kırmızı mercimek ihracatına kısıtlama getirmişti.

İhracatta şubat ayı rekoru

Türk lirası ile ihracat yüzde 92 arttı

Yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi

Küresel buğday piyasalarını olası savaş derinden sarsabilir

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.04 Mart 2022 09:57

    SOĞAN SARIMSAK FIYATLARI PAZARLARDA MARKETLERDE ÇOK UCUZ OLDUĞUNDAN İHRACATLARI SERBEST BIRAKILMALIDIR BIR AY SONRA YENİ MAHSUL SOGAN SARIMSAK PIYASAYA ÇIKACAĞINDAN ŞİMDİKİ SOGAN SARIMSAKLAR DEPOLARDA BU YIL DA ÇÜRÜYÜP HEBA OLACAK