BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUmreden dönenler sıkı takibe alınıyor----

Umreden dönenler sıkı takibe alınıyor

Umreden dönenler sıkı takibe alınıyor
15 Mart 2020 - 08:59 www.finansgundem.com

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de ilk 5 vakadan farklı olarak 6. vakanın umreden gelen bir vatandaş olmasının ardından dönen 21 bin umreci için teyakkuza geçti.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Hürriyet’e, dönüşleri bu akşam tamamlanacak umreciler için alınan önlemleri açıkladı:

UÇAĞA BİNMEDEN MUAYENE

Uçaklarda umreciler için bir doktor iki hemşire bulunduruluyor. Uçağa alınmadan önce herkes muayene ediliyor ve herkesin ateşi ölçülüyor.

FORM DOLDURUYORLAR

Uçakta bir form dolduruluyor ve bu formda umrecilerin tüm bilgileri yer alıyor. Orada ne yaptıkları, kimlerle temasta oldukları da formlara işleniyor.

Türkiye'de vaka sayısı 6'ya yükseldi

ATEŞLERİ ÖLÇÜLÜYOR

Ateş takipleri uçuş sırasında da devam ediyor. Uçak indikten sonra umreciler termal kameralardan geçiriliyor ve herhangi bir bulgu yoksa 14 gün izole edilmek üzere evlerine gidiyorlar.

EVDE 14 GÜN TAKİP

Umrecilerden ev içinde çok az kişi ile temasta olmaları isteniyor. Umreciler yaşlıysa evde takip hizmeti veriliyor. Değilse her gün telefonla takip yapılıyor.

Korona virüs terimleri ne anlama geliyor?

ÜÇ KOLTUK BOŞ

Sağlık Bakanlığı kaynakları da grip ya da nezle belirtisi bulunan umrecilerin uçak yolculuğu sırasında diğer yolculardan ayrılarak, üç koltuk boş bırakılacak şekilde izole edilecekleri bilgisini verdi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI UYARDI

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, umreden dönen son 5 bin 300 vatandaşın hem kendi sağlıkları hem de çevresindeki insanları korumak için 14 gün boyunca evlerinden çıkmamaları ve ziyaretçi kabul etmemeleri gerektiğini hatırlattı.

Diyanet umreden dönenleri uyardı!

Erbaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün umreden son 5 bin 300 umrecimiz dönüyor. Hem kendi sağlıkları ve hem de çevresindeki insanların sağlıklarını korumak için 14 gün boyunca kesinlikle evlerinden çıkmamalarını ve ziyaretçi kabul etmemelerini yeniden hatırlatmak istiyorum. Bu, bir kul hakkıdır." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)