BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUmre vaadiyle dolandırıldılar----

Umre vaadiyle dolandırıldılar

Umre vaadiyle dolandırıldılar
21 Mayıs 2021 - 13:43 www.finansgundem.com

Bursa'da 50 vatandaş kendilerini umreye götürmesi için Ahmet Ç.'ye 4'er bin lira vererek dolandırıldı. Vatandaşlar, Arabulucu eşliğinde görüşülüp anlaşmaya varılmasına rağmen paranın geri ödenmediğini söyledi.

Bursa’da yaşayan 50 kişi, geçen yıl Ocak ayında, umre organizasyonu için Romanlar Federasyonu Başkanı Ahmet Ç. ile iletişime geçti.

DHA'nın haberine göre bu kişiler geçen yıl Nisan ayında umreye götürmesi amacıyla Ahmet Ç.’ye kişi başı 4 bin lira gönderdi. Ancak Nisan ayında korona virüs tedbirleri kapsamında umre organizasyonları durduruldu.

Bunun üzerine bu kişiler, Ahmet Ç.’ye verdikleri parayı geri istedi. Ancak Ahmet Ç. parayı ödemedi. Bunun üzerine mağdurlar, Ahmet Ç. hakkında suç duyurusunda bulundu. Taraflar, Ekim ayında arabulucu ile bir araya geldi.

Ahmet Ç., paralarını mağdurlara geri ödeyeceğini söyledi. Ancak aradan geçen sürede paralar ödenmedi. Bir araya gelen mağdurlar Ahmet Ç.’ye çağrıda bulunarak, paralarını ödemesini istedi.

Ailesi adına 27 bin lira yatırdığını belirten Ömer Varol, "Bizi umreye götüreceklerdi ama götüremediler. Paramızı da bir türlü geri alamıyoruz. Telefonlarımızı açmıyor, cevap vermiyorlar. Başka birileriyle görüştürüyorlar. Mesaj atıyoruz, ağır kelimeler kullanıp beddua ediyorlar. Bir türlü karşımıza çıkmadılar. Bizim paralarımız yandı. Bize yardımcı olunmasını istiyoruz. 'Paranızı vereceğiz' diyorlar ama bir seneyi geçti hala alamadık. Bize ödeme yapacağına dair söz verdi. Arabulucuya gittik. Yine söz verdi ama hala sözünde durmuyor" dedi.

'Yemedim, içmedim biriktirdim'

Umreye gidecekleri için çok sevindiklerini belirten Fatma Varol, şöyle konuştu:

"Bir komşumuz gitmişti, onun tavsiyesiyle biz de ismimizi yazdıralım dedik. Eşyalarımızı hazırladık. Paralarımızı ödedik. Pandemi araya girince bize ne paralarımızı verdi, ne de umreye götürebildi. Lütfen bizim paralarımızı versinler. Ben yemedim, içmedim biriktirdim. Ben emekliyim. Emekli insan ne kadar maaş alıyorsa ben de o kadar aldım ve artırabildiğimi biriktirdim. Eşimle gitmek istedik ama gidemedik. Eşim arıyor ama ulaşamıyor. Ulaştığımızda da hep bizi oyalıyorlar. Alın terimizle kazandığımız paramız gitti. Çok sevinmiştik. 4-5 yılda her ay kenara koyarak biriktirmiştim. Ama her şey hayal oldu. Hiçbiri gerçek olmadı."

 

Taksim Metro İstasyonu'nda intihar girişimi!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)