BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUmman'da Türk kökenli Sultan----

Umman'da Türk kökenli Sultan

Umman'da Türk kökenli Sultan
18 Ocak 2020 - 11:06 www.finansgundem.com

Taziye ziyareti sırasında Veliaht Prens'in elini sıkmayan Umman Sultanı BAE'nin hedefinde. BAE medyası, Heysem bin Tarık bin Teymur'un Türk asıllı olduğunu öne çıkararak milliyetçi Arapların gözünden düşürme peşinde...

FINANSGUNDEM.COM

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Erem News’te yer alan habere göre, yeni sultanın babası Tarık bin Teymur 100 yaşında ve halen hayatta.

İstanbul’da dünyaya geldikten sonra bir süre annesiyle birlikte burada yaşadığı ifade edilen Tarık bin Teymur’un uzun süre Arapça konuşmakta zorlandığı aktarıldı. Sultanın Türk olduğu belirtilen babaannesinin adı ise Kamile. Sultan Heysem bin Tarık’ın sekiz kardeşinden biri olan Kamile ismini babaannesinden almış.

ORTADOĞU’NUN GİZLİ DİKTATÖRÜ UMMAN SULTANI İÇİN DÜĞMEYE BASTI!

BAE medyasında yer alan haber, bölgeyle ilgilenen siyasi analistler tarafından Veliaht Prens Muhammed bin Zayed’in Umman Sultanı Tarık bin Teymur’dan intikamı olarak değerlendirildi.
Geçtiğimiz günlerde Umman Sultanı Kabus bin Said’in vefatı üzerine Tarık bin Teymur el Said ülkenin yeni sultanı ilan edilmişti.

BAE Veliaht Prens Muhammed bin Zayed’in taziye ziyareti sırasında çıkan tartışma sonrası Sultan, sinirlenmiş, Prens’in uzattığı eli de sıkmamıştı.

Bölgede Türk düşmanlığını yaymakla tanınan ve Akdeniz’de yaşanan doğal gaz krizi ile Libya sorunu gibi her konuda Türkiye’nin aleyhine faaliyet gösteren BAE Veliahtı’nın, Umman’ın yeni sultanını da Türk kökenli göstererek milliyetçi Arapların gözünden düşürmeyi hedeflediği öne sürülüyor.

HER TAŞIN ALTINDAN O ÇIKIYOR

ABD’li Forbes dergisi de geçtiğimiz günlerde yayımladığı bir makalede Ortadoğu’da her kirli işin arkasında BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed’in çıktığını belirtmişti.

Umman'ın yeni Sultanı, BAE Veliaht Prensi'nin elini sıkmadı

Forbes'te BAE Veliahtı için ilginç makale: Her taşın altından o çıkıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)