BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUluslararası Makine Fuarı'nda zabıta krizi----

Uluslararası Makine Fuarı'nda zabıta krizi

Uluslararası Makine Fuarı'nda zabıta krizi
19 Mart 2022 - 20:00 www.finansgundem.com

İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen Uluslararası Makine Fuarı'nda, Bakırköy Belediyesi zabıtalarının teftiş yapmak istemesi tepki yarattı.

Bakırköy Belediyesi zabıtalarının, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'ne (İDTM) bağlı İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası Makine Fuarı'nda, firmaların levha boylarını ölçümü, tabela vergisi için teftiş yapmak istemesi gerginlik yarattı.

Dünyanın hiçbir ülkesinde fuar merkezlerine bu şekilde üniformalı ekiplerle adeta baskın yapılmasının düşünülemeyeceğini söyleyen İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Bu yaklaşımı şiddetle kınıyoruz" dedi.

'Bütün ülkeyi utandırıyorsunuz, yapmayın'

Fuarın organizatör firması Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, fuara zabıtaların baskın gerçekleştirdiğini belirterek, "Sadece bizi değil, bütün ülkeyi utandırıyorsunuz, yapmayın. Yerli ve yabancı katılımcılarla karşı karşıya gelmenizin nedeni Türkiye'de değil, dünyada böyle bir uygulamanın olmaması" diye konuştu.

Avdagiç: Şiddetle kınıyoruz

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, “Türkiye’nin ihracatını savaş şartlarına rağmen geliştirmeye çalıştığı bu dönemde, yabancıları bin bir güçlükle fuarlarımıza getirdiğimiz dönemde özellikle yabancı ziyaretçileri rencide eden, rahatsız eden bu yaklaşımı şiddetle kınıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Avdagiç, “Ne Türkiye’de ne dünyada da böyle bir uygulama bugüne kadar yaşanmamıştır. Bu tutumu şiddetle kınıyoruz, önlemek için tüm gayreti göstereceğimizi duyuruyoruz” dedi.

'Burası semt pazarı değil'

Fuara katılan yerli firma sahiplerinden birisi “Burası semt pazarı değil, yüzlerce ziyaretçinin bulunduğu uluslararası bir fuar alanı" eleştirisini yaptı

Fuarın resmi açılışı yapılamadı

Türkiye’ye ticaret için gelen yabancı alıcılar ise olanları şaşkınlıkla izledi. Fuara katılan yabancı ziyaretçiler, bu tür bir uygulamayla ilk defa karşılaştıklarını belirterek, "Muhtemelen bir fuarda olabilecek en kötü şey bu olsa gerek, çünkü burada iş yapılıyor. Burada asılı olan tabelaların vergisi için gelmelerine şaşırdım" dedi.

Söz konusu gerginlik nedeniyle fuarın resmi açılışı da yapılamadı.(Dünya)

İTO Başkanı Avdagiç: Yerel parayla ticaretin önemi net ortaya çıktı

Türkiye'nin makine ihracatı 1,7 milyar dolar oldu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)