BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Buça'da----

Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Buça'da

Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Buça'da
13 Nisan 2022 - 16:46 www.finansgundem.com

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han, Ukrayna'ya yaptığı ziyarette başkent Kiev'in yakınlarında yer alan Buça şehrinde incelemelerde bulundu.

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) Twitter hesabından "Başsavcı Kerim Han, Ukrayna ziyaretinde Ukrayna Başsavcısı İrina Venediktova'yla temaslarda bulundu" açıklaması paylaşıldı. UCM'nin yürüttüğü bağımsız soruşturma için Ukrayna'nın sağladığı iş birliğinden duyulan memnuniyetin dile getirildiği paylaşımda, sorumluların cezalandırılması için Ukrayna ile Mahkeme arasındaki iş birliğinin güçlendirilerek devam ettirilmesinin önemi vurgulandı.

'Ukrayna çok sayıda suçun işlendiği bir yer'

Başsavcı Han, "Ukrayna, çok sayıda suçun işlendiği bir yer. Mahkemenin yetkisine giren suçların işlendiğine ilişkin yeterli şüphemiz oluştuğu için buradayız. Gerçeği ortaya çıkarmak için savaş ortamındaki belirsizliği aşmalıyız" dedi.

Başsavcı, 16 Mart'ta Ukrayna'ya ilk ziyaretini yapmış, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile video konferans yöntemiyle görüşmüştü.

Ukrayna soruşturması

Ukrayna ve Rusya'nın UCM'ye taraf olmaması sebebiyle bu iki devletin vatandaşlarının işlediği suçlar veya bu iki ülkenin topraklarında işlenen suçlara ilişkin Mahkeme'nin genel bir yargı yetkisi bulunmuyordu.

Ukrayna, 8 Eylül 2015'te, UCM'ye taraf olmamasına rağmen 21 Kasım 2013'teki "meydan olayları" ve sonrasında işlenen savaş suçu ve insanlığa karşı suçların soruşturulması için Mahkeme'ye kısıtlı yargı yetkisi vermişti. UCM'ye taraf 41 ülkeden başvuru gelmesiyle Mahkeme'nin yargı yetkisi hem 21 Kasım 2013 öncesindeki suçları hem de muhtemel soykırım suçunu kapsayacak şekilde genişletilmişti. UCM Savcılığı, taraf ülkelerden gelen başvuruların ardından soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

Buça’da açılan toplu mezardan 8 ceset çıkarıldı

Buça'daki toplu mezardan çıkan 40 ceset sivillere ait

BM, Buça'daki manzarayı yorumladı: 'Korkunç'

Zelenskiy: Borodyanka'da durum Buça'ya göre çok daha korkunç

'Ruslar Buça'daki vahşeti telsiz mesajlarında konuştu' iddiası

Zelenskiy: Buça'dan sonra Rus ordusu taktik değiştirdi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)