BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinUlukaya'ya Beyaz Saray'dan davet----

Ulukaya'ya Beyaz Saray'dan davet

Ulukaya'ya Beyaz Saray'dan davet
19 Kasım 2014 - 05:17 www.finansgundem.com

Hamdi Ulukaya, ABD Başkan Yardımcısı Biden'in Türkiye'ye gelmeden önce gideceği Fas'taki girişim zirvesinde açılış konuşması yapmak için davet edildi

Chobani Yoğurtları’nın kurucusu Hamdi Ulukaya, cuma günü Türkiye’de olması beklenen ABD Başkan Yardımcısı Biden’ın İstanbul’dan önce uğrayacağı Fas’ta, Başkan Obama’nın öncülüğünde başlayan Girişimcilik Başkanlık Zirvesi’ne davet edildi. Tolga Tanış'ın Hürriyet'teki haberine göre Beyaz Saray, Ulukaya’nın, Perşembe günü zirvenin açılış konuşmasını yapması istedi.

1990’larda Türkiye’den göç ettiği ABD’de başlattığı yatırımla kısa sürede büyük başarı sağlayan ve kurucusu olduğu yoğurt markasıyla yaklaşık 1.1 milyar dolarlık kişisel bir servete ulaşan Hamdi Ulukaya (42), Beyaz Saray tarafından bu hafta Fas’ın Marakeş Kenti’nde beşincisi düzenlenecek Girişimcilik Başkanlık Zirvesi’ne özel olarak davet edildi. Cuma günü Türkiye’de olması beklenen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın da katılacağı konferansta Ulukaya’dan toplantının Perşembe sabahı açılış konuşmasını yapması istendi.

İLKİ 2010’DA YAPILDI 

İlk olarak ABD Başkanı Barack Obama’nın 2009’da Mısır’ın başkenti Kahire’de yaptığı tarihi konuşmayla gündeme gelen, Ortadoğu, Afrika ve Asya’da gelişmekte olan ülkelerin girişimcilerini teşvik etmek için düşünülen Girişimcilik Başkanlık Zirvesi, 2010’da önce Washington’da düzenlenmişti. Zirvenin ikincisi ise o dönemki Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Başkan Obama’ya yazdığı bir mektubun ardından 2011‘de İstanbul’da yapılmış ve yine Başkan Yardımcısı Biden’ın katılımına sahne olmuştu. İşte Marakeş’te Çarşamba günü başlayacak olan bu zirve, Washington ve İstanbul’dakilerden sonra 2012’de Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Dubai, 2013’te de Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da yapılan toplantıların ardından beşincisi olacak.

TEMASI UMUDA ERİŞİM 

Katılacağı toplantıyla ilgili Hürriyet’e bilgi veren Ulukaya, konuşmasının temasının “Umudan Erişim“ (Access to Hope) olacağını belirterek şunları söyledi: “Geçen sene Başkan Obama tarafından girişimciliği teşvik için seçilen 10 işadamından biri olmuştum. Bu sene de bu toplantıya katılmam için davet edildim. Afrika, Ortadoğu ve Asya’dan üç bin kişi gelecek ve üç gün boyunca konuşacağız. Beyaz Saray buna çok önem veriyor. Ben de çok önemsiyorum. Çünkü girişimcililiğin herkese açık olmasını savunuyorum. Bunu nasıl tabana yayabiliriz, onu düşünüyorum. Benim konuşmamdaki temam da bu olacak. Nereden olursa ol, kim olursan ol, fikrin varsa, çalışacaksan önünde engel olmamalı. ABD’nin en güzel tarafı bu. Bunu başka yerlerde de sağlayabiliriz. Türkiye’deki girişimcilik de bana biraz ABD’yi hatırlatıyor. Bu yüzden geçenlerde Türkiye’ye gidip Boğaziçi Ünversitesi’nde bir toplantı yaptım. Önemli olan kendi hikâyemi anlatmam. Çünkü ben yaptıysam herkes yapabilir. Erzincan’da da başka bir yerde de yapabilmeli.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)