BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakUludağ'ın keyfini onlar çıkarıyor----

Uludağ'ın keyfini onlar çıkarıyor

Uludağ'ın keyfini onlar çıkarıyor
13 Ocak 2014 - 11:45 www.finansgundem.com

Türkiye’nin en popüler kış turizm merkezi Uludağ’a kar bu yıl 13 Aralık’ta geldi. Oteller ve eğlence yerleri kapılarını 20 Aralık’ta açtı.

Genellikle yaz aylarında Ortadoğu’dan ziyaretçi çeken Uludağ’da bu yıl kış turistlerinde de Araplar ağırlıkta. Geçen hafta 15 santimetreye kadar düşen kar kalınlığının 20 Ocak’tan sonra Türkiye’yi etkisi altına alacağı söylenen yağışlı, soğuk hava dalgasıyla mevsim normallerine ulaşması bekleniyor. Valilik, pist güvenliği için bu yıl yeni önlemler aldı.
Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da aralık ayında sezon hazırlıkları devam ederken başlayan kar yağışı turizmcilerin yüzünü güldürmüştü. Ancak, daha sonra yaşanan kuraklık umutları ocak sonuna taşıdı. Geçen hafta sonunda kar kalınlığı 15 santimetreye kadar düştüğü halde 1’inci Bölge’de kayak yapılabiliyor, 2’nci Bölge’de kar motosikletiyle gezilebiliyordu.

PİSTTE GEZMEK YASAK

Uludağ’da yeterli kar olmamasına karşın yılbaşında otellerin doluluk oranları yüzde 90’a ulaştı. Geçen yıl tesisleri dolduran Rusların yerini bu yıl yaz tatilcisi Araplar aldı. Gün içinde kar motorları ve ATV’lerle turlayan turistler karda hatıra fotoğrafı çektiriyor. Güney Marmara Turizm ve Otelciler Birliği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, “Uludağ’da farklı milletlerden tatilcileri görmeye başladık. Arapların dışında Ruslar, Azeriler, Ukraynalılar, Yunanlar geliyor” dedi.
Geçen yıl Uludağ 1 milyon ziyaretçi çekti. Bunların yüzde 35’i kış, yüzde 15’i sonbahar ve ilkbahar, yüzde 50’si ise yaz tatilcisiydi. Bu yıl valilik kazalara karşı pistlerde önlem aldı. Günübirlik ziyaretçilerin pistlerde gezinmesi, piknik yapması özel güvenlik görevlilerince engellenecek. Ayrıca pist ve çevresinde jandarma kurtarma ekipleri sürekli görev yapıyor. Kazalara karşı uyarı levhaları yerleştirildi, kaybolma riskine karşı kulübeler yapıldı.

AĞAOĞLU MYRESORT OTELİ KAPANDI

Uludağ’ın 50 yıllık teleferiği geçen yıl yenisinin yapımı için sökülmüştü. Çevrecilerin açtığı davalar nedeniyle sezona yetişmedi. Yılbaşında açılması planlanan ilk etap teleferik hattı çalışmaların tamamlanamaması nedeniyle henüz faaliyete geçmedi. Saatte 1500 kişi taşıyacak yeni hatla kentin Teferrüç Mahallesi’nden dağdaki Oteller Bölgesi’ne ulaşım 22 dakikaya inecek. Bursa merkezinden Uludağ Milli Parkı’na 40 kilometrelik asfalt yolla ulaşılıyor. Giriş kapısından Oteller Bölgesi ise 11 kilometre uzaklıkta.
Birinci Bölge’de faaliyet gösteren otellerden Ağaoğlu Myresort bu yıl kapandı. Diğer oteler hizmete devam ediyor. Eğlence mekânları bu yıl da sabah 04.00’e kadar açık. Yerli ve yabancı grupların yanı sıra hafta sonlarında ünlü isimler sahneye
çıkıyor. Kervansaray bünyesindeki Ayyash Bar, Karinna’da Red Room Night Club, Kervansaray’da Sultan Bar, Grand Yazıcı’da Grand Bar ve Ağaoğlu Mandra Bar dağın gözde eğlence mekânları. Bunlar dışında 17 otelin eğlence mekânlarında alkollü ve alkolsüz içecek servisi yapılıyor.

Kayak takımının günlüğü 60 TL
Uludağ’da çok sayıda kayak merkezi, kayak takımları ve kıyafetleri kiralıyor. Fiyatlar, kiralama günü sayısına, malzemeye, pazarlığa göre değişiyor. Ortalama kayak takımı kiraları günlük 60 TL, kayak kıyafetlerinin kirası ise günlük ortalama 25 TL. Kızak ile kayak yapmayı isteyenlerin ise saatlik 10 TL ödemesi gerekiyor. Kayak hocalarının bir saatlik ders ücreti ortalama tek kişi için 140, çift kişi için 200, 4 kişi için 280 TL.


Winterfest 19 Ocak’ta başlıyor
Uludağ’da her kış düzenlenen, geçen yıl 8 bin kişinin izlediği Winterfest bu yıl 3 dönemde gerçekleştirilecek. İlk program 19 - 23 Ocak arasında. Bunu 26 - 30 Ocak ve 9 - 13 Şubat etkinlikleri izleyecek. Bu yılın yıldızları Hande Yener, Gülşen, Ozan Doğulu, Hadise/ Zumas & Sol Noir, Soner Sarıkabadayı, Model ve Serdar Ortaç. ARK Organizasyon’un düzenlediği festival kapsamında 12 konser verilecek. İzleyiciler 11 otelde özel fiyatlarla konaklayabilecek. İnternetten satılan 4 gece konaklamalı paketlerin fiyatları 350 TL’den başlıyor. Ayrıca İstanbul, İzmir, Ankara’dan otobüsle 80 TL’den başlayan fiyatlarla gidiş-dönüş ulaşım imkânı sunuluyor. Konser biletleri Uludağ’da satılıyor. Bilet satışında konaklamalı paket alanlar öncelikli. Ayakta giriş ücretleri bu yıl ayakta 80 TL’den başlayacak (www.winterfest.com.tr).

Mekanik tesisler kayakçının kaydını tutuyor, kaybolma riski azalıyor
Dağdaki telesiyej, teleski gibi tüm mekanik tesisleri ‘Uludağ Skipass Ortak Girişimi’ işletiyor. İşletmelerin bir araya gelerek birleştirdiği 21 mekanik tesisi tek biletle kullanmak mümkün. Sistem kayakçıların kullandıkları pistler ve kullanım sürelerinin kaydını tutuyor, bu yöntemle kaybolma riskini de azaltıyor. Bu yıl günlük sınırsız skipass kartı 70 TL, iki günlük 120, üç günlük 170 TL
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)