BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisUltra zenginlerin resesyon stratejisi----

Ultra zenginlerin resesyon stratejisi

Ultra zenginlerin resesyon stratejisi
04 Ocak 2023 - 18:16 www.finansgundem.com

Toplamda 130 milyar dolarlık servete sahip Tiger 21 ultra zenginler kulübü üyeleri resesyon döneminde uygulayacakları stratejiyi açıkladı.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

1.200 ultra zengin üyeden oluşan Tiger 21 ağı, üyelerin sahip olduğu toplam 130 milyar dolarlık servet sayesinde dünya çapında ün kazandı. Tiger 21 Başkanı Michael Sonnenfeldt grubun üyelerini ‘servetin koruyucuları’ olarak tanımlıyor. Ultra zenginler kulübünün üyeleri sahip oldukları varlıkları korunma konusunda büyük bir tecrübeye sahip.

Fortune’un haberinde Tiger 21 grubu başkanına resesyona dayanıklı portföyleri nasıl inşa edildiği soruluyor. Sonnenfeldt ise beklentilerin aksine ultra zenginler resesyon döneminde yatırım yapmamayı tercih edildiği cevabını verdi. Tiger 21 Başkanı yakın zamanda gerçekleştirilen bir ankette üyelerin ‘nakit kraldır’ düşüncesini benimsediğini gördüğünü söyledi. Sonnenfeldt “önümüzdeki dokuz ila 12 ay içerisinde gayrimenkul fiyatlarındaki oluşabilecek fırsatlar” karşısında ultra zenginlerin ellerinde likidite tutmak istediği görülüyor.

Ankete katılan üyelerin neredeyse %70'i, 2023 yılında gayrimenkule yatırım yapmayı planladıklarını, çok aileli konutların, tıbbi tesislerin ve depolama birimlerinin güçlü varlıklar olarak görüldüğünü söyledi.

Buna karşılık, perakende yatırımcıların yakın tarihli bir anketi, amatör tüccarların sadece üçte birinin 2023'te gayrimenkule yatırım yapmayı planladığını, bunun yerine hisse senetlerini, özellikle de büyük teknoloji ve yeşil enerji hisselerini tercih ettiğini ortaya koydu.

Tiger 21'in süper zengin üyelerinin yeni yıl boyunca yatırım yapmayı planladıkları diğer sektörler arasında teknoloji, enerji ve sağlık hizmetleri sektörleri yer aldı.

Hisse senetleri söz konusu olduğunda, Tiger 21'in üyeleri arasındaki fikir birliği var. 2022 boyunca tutarlı ve genellikle çarpıcı bir şekilde bozguna uğrayan bir küresel piyasalara rağmen Tiger 21 üyeleri henüz dibe vurulmadığını düşünüyor. Birçok üye ise uzun vadeli stratejilerinin bir parçası olarak ucuz maliyetli endeks fonlarını tuttuklarını söyledi.

Sonnenfeldt'e göre, Tiger 21 üyeleri ayrıca "kendi girişimcilik becerilerinden yararlanabilecekleri" daha küçük, özel şirketlere yatırım yapıyorlar. Zira üyeler nakit pozitif veya kârlı olan özel sermaye şirketleriyle çalışırken kendilerini daha rahat hissediyorlar.

Kripto paralarını satmıyorlar

2022'de kripto para birimleri çalkantılı bir yıl geçirdi. Buna karşın Tiger 21'in zengin üyelerinin çoğu satış dalgasına katılmamaya ve sahip oldukları dijital para birimlerini satmamaya karar verdi.

Her üç Tiger 21 üyesinden biri, kripto varlıklarını son altı ay boyunca aynı seviyede bıraktığını, %10'u ise daha fazla satın aldığını söyledi. Kulüp üyelerinin yarısı kripto para birimi sahibi olmadıklarını açıkladı.

Bu arada, ultra zenginler kulübünün beşte biri yılın ilk yarısında kripto varlıklarını artırmayı planladıklarını dörtte biri ise kripto para birimi varlıklarını önümüzdeki altı ay içinde aynı seviyede tutmak istediğini söyledi. Üyelerin sadece %4’ü kripto para satmayı planlıyor.

Sonnenfeldt, "Tüm Tiger 21 üyelerimize bakarsanız, kripto varlıklar kabaca altın varlıkları ölçeğinde" dedi. Sonnenfeldt düzenlenmemiş dijital varlıkların birçok üye için "istikrarsızlık koruma yatırımı" olarak nitelendirildiğini belirtiyor.

Tiger 21 Başkanı kripto paralardaki düşüş trendine dikkat çektiği aralık ayı sonundaki açıklamasında “Kriptoya temel bir inancı olanlar bunu bir satın alma fırsatı olarak göreceklerdir. Ancak uzun vadede servetlerini korumak için bu varlıklara belirli bir yüzdeden fazla servetlerini yatırmayacak kadar akıllıdırlar” ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre altın genellikle yatırımcılar tarafında güvenli liman olarak bilinir. Zira ekonomik veya siyasi istikrarsızlık dönemlerinde altın sahibi olmak varlıkların korunabilmesini sağlar. Diğer taraftan kripto para birimleri ise olağanüstü oynaklığı ile ünlüdür. Geçtiğimiz yıl kripto para birimlerindeki çöküş yaygın bir şekilde ‘kripto kışı’ olarak adlandırılıyor. Trilyonlarca dolarlık varlığın yok olmasına sebep olan çöküş bu alana yatırım yapan birçok risk sermayedarının servetlerinde çöküşe sebep olmuştu.

Tiger 21 Başkanı Sonnenfeldt, “Özellikle ABD dışındaki yatırımcılar arasında ülkesindeki ekonomik ve parasal sistemler hakkında endişeleri olanların, kripto ve altın gibi varlıklara yatırım yapması mantıklıdır” tavsiyesinde bulundu.

Afrika’nın en zengin kadınının mal varlığına el konuldu

 

Dünyanın en zengin insanı Bernard Arnault kim?

 

Geleceğin bankaları bugünün borsasına yenildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)