BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÜlker elektrik üretiyor----

Ülker elektrik üretiyor

Ülker elektrik üretiyor
30 Mart 2013 - 12:43 www.finansgundem.com

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker bülyük çevre yatırımını anlattı


 
Karamercan, Bursa Valiliği ile Capital ve Ekonomist dergilerinin iş birliğiyle düzenlenen, Anadolu Ajansı'nın medya sponsoru olduğu, ''Uludağ Ekonomi Zirvesi''nde, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker gelinen noktanın değil bunun sürdürülebilir haline gelmesinin önemli olduğunu söyledi. Sosyal şirket olma yolunda çalışmalarının bulunduğunu dile getiren Ülker, ''tüketiciye yakın ol'' kavramına önem verdiklerini anlattı. Çok geniş tüketici kitlelerinin bulunduğunu, gıda işinde olduklarını vurgulayan Ülker, ağırlıklı kitleyi bayanların oluşturduğuna dikkati çekti.
Bayan çalışanlarının da 7 bin 200'e çıktığını ancak halen istenilen düzeye gelmediklerini ifade eden Ülker, üst düzey genel müdür sayısının 5 olduğunu, bayanların yönetim kurulundaki temsilinin arttığını bildirdi. Ülker, bayan yönetim kurulu üyesinin daha fazla olmasını istediklerini belirterek, tüketiciye yakın olmak için 260 araştırma yaptıklarını, 11 bin tüketiciye ulaştıklarını ve 5 biniyle yüz yüze görüştüklerini söyledi.
AK Gıda fabrikasında büyük bir çevre yatırımı gerçekleştirdiklerini anlatan Ülker, ''Yeni arıtma sistemi kurduk. Sıvı ve katı atıklarımızı işliyoruz, metan gazına çeviriyoruz, bundan da elektrik enerjisi elde ediyoruz. Fabrikalarımızın elektrik enerjisinin yarısı atıklardan elde ediliyor'' dedi.
Eğitimli ve vasıflı insan gücünün öneminin yurt içi ve dışarda giderek arttığına dikkati çeken Ülker, şunları kaydetti:
''2023 vizyonunda Türkiye'nin temelde ihtiyaç duyacağı kaynağı, vasıflı insan gücü, iyi eğitim almış insan gücü, sanayi ve akademinin işbirliğidir. Biz Ar-Ge'yi üniversitelerde enstitülerde, yurt dışındaki tedarikçilerde aramalıyız. Tüm dünyadaki imkanları kullanmalıyız. Teknoloji neredeyse onu bulup, kendimize adapte edip kullanıyor, olmamız lazım. Türkiye olarak kabuğu çatlattık, dışarı açılım sürüyor. Düne kadar buğday ihracatçısıydık, un ihracat etmeye başladık ardından bisküvi ve sonra çikolata ile kaplanmış bisküvi geldi. Rakiplerimizin önüne geçmek için farklılaşmamız gerekiyor. Yurt dışında, lokal lezzetleri iyi belirlemeliyiz.'' (AA)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)