BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÜlker, 154 milyon liraya sattı----

Ülker, 154 milyon liraya sattı

Ülker, 154 milyon liraya sattı
23 Mart 2020 - 18:12 www.finansgundem.com

Japon Daio, Ülker Ailesi’nin yönettiği Yıldız Holding’e ait Komili markasını almak için resmi kurumlara başvurdu.

CÖMERT YILDIZ – FINANSGUNDEM.COM / ÖZEL

Japonya’nın en büyük karton ve kağıt üreticilerinden Daio Paper Corporation, Ülker Ailesi’nin yönettiği Yıldız Holding’e ait Komili markasını almak için resmi kurumlara başvurdu. Temizlik ve kağıt ürünleri markası Komili’nin bağlı olduğu Özen Kişisel Bakım Ürünleri Üretim Anonim Şirketi’nin tamamını almak için adım atan Japon Daio, Ülker Ailesi'nin yönettiği Yıldız Holding’e 154 milyon lira ödeyecek. Anlaşmanın Rekabet Kurumu’ndan önümüzdeki haftalarda onay alması bekleniyor.

Japon Daio’dan yapılan açıklamada Asya dışında yatırım genişleme alanları araştırırken Türkiye'ye odaklanmaya başladığı ve 2014 yılından bu yana da Türkiye'de pazar araştırması yapmakta olduğu kaydedildi. Türkiye'nin 82 milyonluk nüfusu ile iç hijyen pazarında sağlam bir büyüme kaydetmesinin beklendiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Daio, yılda 1 milyondan fazla doğum gerçekleşen ve Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Rusya'ya ve komşu ülkelerine ihracat için bir üretim üssü olma potansiyeline sahip olan Türkiye'de 2017 yılında İstanbul'da bir temsilcilik ofisi kurdu.”

1998 yılında kurulan Özen Kişisel Bakım Ürünleri Üretim Anonim Şirketi, Komili markası ile bebek bezi, ıslak mendil, banyo malzemeleri ve diğer hijyen ürünlerini üretiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)