BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriÜlkelerin dijital para yarışında kripto uzmanları revaçta----

Ülkelerin dijital para yarışında kripto uzmanları revaçta

Ülkelerin dijital para yarışında kripto uzmanları revaçta
19 Temmuz 2021 - 12:50 www.finansgundem.com

Merkez bankaları dijital para birimlerini (CBDC) piyasaya sürmek için yarışa girerken, geleneksel finansal sistemlere baş kaldıran kripto uzmanları kendilerini hükümetlere tavsiye verirken buluyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tüm dünyada para otoriteleri dijital para birimlerini piyasaya sürmek için yarış halinde. Bu nedenle de kripto para uzmanlarına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Dijital para birimlerini oluşturmaya başlayan ilk hükümetlerden bazıları kripto para uzmanlarına başvurdu.

Ancak geleneksel finans sistemine baş kaldıran kripto para uzmanları için dijital trend, büyük bir fırsat oluşturuyor. Mint’in haberine göre Marshall Islands finansal inovasyon için temiz bir sayfayı temsil ediyordu: ABD destekli ulus binin üzerindeki adaya yayılmış 59 bin kişilik nüfusuyla bir merkez bankasına ya da kendine ait bir para birimine sahip değil.

Honolulu’da yer alan bir banka, ülkenin küresel bankacılık sistemine ve adalarda kullanılan para birimi olan dolara tek erişim kaynağıydı. İsrailli kripto para uzmanı Barack Ben-Azer yerel otoritelere ülkenin kendine ait bir dijital para birimini oluşturabileceğini ve piyasaya sürebileceğini söyledi.

Bu para birimi ise Bitcoin’le benzerlik taşıyacaktı. İnsanlar bu para birimini kullanarak istedikleri yatırımı yapabilecekler ancak küçük bir fark olacaktı: Bu para birimi ulusal bir hükümet tarafından piyasaya sürülecekti. Ben-Azer, “onlara Bitcoin’in harika olduğunu ancak resmi bir para birimi olmadığını açıkladık” dedi. Açıklamasının devamında, “sanal bir altın yığınının üzerinde oturuyorsunuz” ifadesini kullandı.

O dönemde Marshall Islands’da Kabine Üyelerinden biri olan David Paul ise bir süre önce kripto para teknolojisini araştırmaya başlamıştı. Bu nedenle Ben-Azer uzun bir açıklama yapmak durumunda kalmadı.

Hükümet kısa süre sonra Ben-Azer’e genellikle hazine yetkilileri ve parlamenterlere verilen sorumluluklar verdi. Aylar içinde Marshall Islands hükümeti dijital paraların üretimini benimseyen bir kanun geçirdi. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre diğer ülkelerde de dijital para birimleri stratejilerine yönelik talep Çin’in dijital yuan projesiyle birlikte yükselişe geçti.

Geçtiğimiz hafta cuma günü Pekin dijital yuanın 70 milyonun üzerinde işlemde test edildiğini ve işlemlerin toplam değerinin 5 milyar doları aştığını açıkladı.

Danışmanlar önde gelen birçok merkez bankasının genellikle dijitalleşme senaryolarını çalışan ekipleri olduğunu ancak bunların birçoğunun kripto para tecrübesi olan mühendislere yöneldiğini söyledi. ABD Merkez Bankası (FED) bile potansiyel bir dijital dolar piyasaya sürme fikrinin ardından bu tür uzmanlara başvurdu.

Enflasyonda yeni normal!

 

Dev bankaların gücü düzenleyicileri alarma geçirdi

 

Bitcoin'de yılın en kötü performansı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)