BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜlkede kriz: Memur maaşları eksik yattı----

Ülkede kriz: Memur maaşları eksik yattı

Ülkede kriz: Memur maaşları eksik yattı
04 Ocak 2022 - 19:27 www.finansgundem.com

Filistin yönetimi kriz nedeniyle memur maaşlarını eksik yatırdı

Filistin Maliye Bakanlığı, ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle memurların aralık ayı maaşlarının bir kez daha eksik yatırıldığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, asker ve hizmet sektöründe çalışan memurların aralık ayı maaşlarının yüzde 80 oranında yatırılabildiği söylendi.

Açıklamada, "Aradaki fark memurların yararına kalmaya devam edecek ve gerekli nakit imkanları buna izin verdiğinde yeniden ödenecektir" sözleri kullanıldı.

Kasım ayında da eksik yatırılmıştı

Filistin yönetiminin "Filistinli tutuklular ile şehit ve yaralı ailelerine sağladığı ödenekler" gerekçe gösterilerek İsrail'in vergi fonlarının bir kısmını kesintiye uğratmaya devam etmesi nedeniyle kasım ayında da memur maaşlarının yüzde 75'i yatırılabilmişti.

İsrail kesinti alıyor

İsrail, ayrıca Filistin yönetiminin elektrik şirketlerine olan borçlarıyla bağlantılı gerekçelerle İsrail hastaneleri lehine, topladığı Filistin vergilerinden aylık ortalama 30-33 milyon dolar tutarında kesintiye gidiyor.

Filistin Maliye Bakanlığına ait verilere göre, İsrail'in 2021'in ilk 10 ayında vergi fonlarından yaptığı kesintilerin toplamı 1 milyar şekel (yaklaşık 319 milyon dolar) olarak gerçekleşti.

Filistin vergi fonları; İsrail'den veya İsrail aracılığıyla Filistin pazarına ithal edilen mallara uygulanan vergi ve harçlar olarak biliniyor. İsrail Maliye Bakanlığı aylık yaklaşık 210 milyon dolara ulaşan bu vergileri yüzde 3'ü karşılığında tahsil ediyor.

İsrail ile Filistin Kurtuluş Örgütü arasında 1994'te imzalanan Paris Ekonomi Protokolü gereğince İsrail yönetimi, kontrolü altındaki sınır kapılarından Filistinliler adına topladığı yıllık 2 milyar doları Filistin hazinesine aktarıyor.

Filistin hükümetinde sınırlı kabine değişikliği

 

İsrail'de müebbet hapis mahkumu Filistinli sayısı 547’ye çıktı

 

İsrail Filistinlilere ait 11 evi yıktı

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Turan04 Ocak 2022 19:55

    Zamanında ülkelerine ne gelmişse almışlar yeteneksiz aciz politikacıları yüzünden paraları pul olmuş gözü kapalı oy vermişler toprakları parayla alınmış  sonra istilaya ugramışlar şimdide bu aynı bizim sonumuz

  • fatih04 Ocak 2022 20:15

    aynen öyle kardeş beceriksizler yüzünden ülke ne idüğü belli olmayan çirkin insanlarla doldu ve fiyat artışlarımn sebebiler .ev kirası gıda vs bir çok artışa sebeb bunlar....