BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna'nın yeniden yapılanma maliyeti 411 milyar dolar----

Ukrayna'nın yeniden yapılanma maliyeti 411 milyar dolar

Ukrayna'nın yeniden yapılanma maliyeti 411 milyar dolar
22 Mart 2023 - 15:21 www.finansgundem.com

Dünya Bankası, Ukrayna'nın toparlanma ve yeniden yapılanma ihtiyacının 411 milyar dolara ulaşması beklendiğini açıkladı

Dünya Bankası, Birleşmiş Milletler, Avrupa Komisyonu ve Ukrayna tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, bir yıldan uzun bir süre önce Rusya'nın işgalinden sonra Ukrayna ekonomisini yeniden inşa etmenin şimdi 411 milyar dolara mal olması bekleniyor, bu da Ukrayna'nın 2022'de beklenen gayri safi yurtiçi hasılasının 2,6 katı.

Tahmin, Rusya'nın 24 Şubat 2022'deki işgalinden sonraki bir yılı kapsayan dönemi kapsıyor ve altyapı ve binalara verilen doğrudan fiziksel hasarı, insanların yaşamları ve geçim kaynakları üzerindeki etkiyi ve Dünya Bankası'nın build back better (daha iyi yeniden inşa etme) maliyetini ölçüyor.

Miktar, geçen Eylül ayında açıklanan 349 milyar dolarlık bir tahminden keskin bir şekilde yükseldi.

Yeni tahmin, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) personelinin Ukraynalı yetkililerle, önümüzdeki haftalarda IMF yönetim kurulu tarafından onaylandıktan sonra diğer organlardan milyarlarca daha fazla yardım sağlayabilecek dört yıllık 15,6 milyar dolarlık bir kredi paketi üzerinde anlaşmaya vardığını açıklamasından bir gün sonra gündeme geldi.

Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal değerlendirmeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Enerji altyapısı, konut, kritik altyapı, ekonomi ve kara mayınlarını temizleme bu yılki beş önceliğimizdir." dedi.

Hızlı ihtiyaç değerlendirmesine göre, Ukrayna'nın 2023'te kritik ve öncelikli yeniden inşa ve iyileştirme yatırımları için 14 milyar dolara ihtiyacı olacak ve bu, Ukrayna'nın 2023 bütçesinde belirtilenin ötesinde 11 milyar dolarlık finansman gerektirecek.

İhtiyaçların yaklaşık % 22'sini ulaşım, %17'sini konut, %11'ini enerji ve % 7'sini tarım oluşturuyor.

Japonya'dan Ukrayna'ya ölümcül olmayan ekipman sözü

 

Ukrayna, IMF ile anlaşma sağladı

 

AB'den Ukrayna'ya mühimmat desteği

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)