BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarUkrayna’nın NFT satışlarının ardındaki 3 girişimci----

Ukrayna’nın NFT satışlarının ardındaki 3 girişimci

Ukrayna’nın NFT satışlarının ardındaki 3 girişimci
28 Mart 2022 - 17:55 www.finansgundem.com

Ukrayna hükümeti 66 milyon dolara yakın kripto para bağışı almasının ardından, Rusya ile Ukrayna savaşını betimleyen sanat eserlerinden oluşan bir NFT koleksiyonu piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ukrayna’nın NFT satışı planları birkaç hafta önce Londra’da yapıldı. Rusya Ukrayna’yı işgal ettiği dönemde, Ukrayna hükümeti savaşı NFT’lerle finanse etmek için planlar yapıyordu. Ukrayna’nın tek yapması gereken, NFT satışları için doğru bir partner bulmaktı. Isaac Kamlish, Ukrayna hükümetinin kendisine ve bir ay önce kurulan kripto start-up şirketi Fair.xyz’ye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bunun ardından Kamlish, bulabildiği Ukrayna hükümetine ait her e-mail adresine yazarak şirketinin hizmetlerini önerdi. Ukrayna hükümeti de teklifi kabul etti. Forbes’un haberine göre 25 yaşındaki eski Facebook yazılım mühendisi Kamlish, “teklifi kabul ettiler” dedi. devamında, “aniden Telegram gruplarında, gece toplantılarında hükümet yetkilileriyle görüşmeye başladık1 ifadesini kullandı. Şirketin düzenlediği ilk satış bu hafta çarşamba günü gerçekleşecek ve satışlardan 2 ila 3 milyon dolar gelir elde edilmesi bekleniyor.

Kamlish bunun hem şirketleri hem de kripto alanı için özel bir gelişme olduğunu söylüyor. Rusya’yla yaşanan gelişme boyunca Ukrayna yetkilileri interneti destek toplamak amaçlı kullandı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky de sosyal medyayı batıda destek toplamak için aktif olarak kullanmaya devam ediyor. Ukrayna kripto para bağışlarından yaklaşık 66 milyon dolar elde etti. Bu şekilde dünyada kripto paralarla bir savaşı finanse eden ilk ülke oldu. Yaklaşan NFT satışları ve Fair.xyz’nin dahli, Ukrayna’nın yeni nesil teknolojileri, Rusya’ya karşı mücadelesinde kullanmasının yeni bir örneği olacak.

Planlanan satış NFT’lerin ne kadar hızla yaygınlaşan bir trend de olduğunu gösteriyor. Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Mykhalio Fedrorov, “Ruslar tanklar ve füzelerle bizi vurmaya çalışırken biz parlak geleceğimize inanmaya devam ediyoruz. Ve teknolojiye güveniyoruz” dedi. Açıklamasının devamında, “gelecek teknolojide ve gelecek bizim” ifadesini kullandı. Ukrayna her biri 450 dolar değerinde 5 bin ila 7 bin NFT piyasaya sürecek ve NFT’ler Ethereum blockchain’i üzerinde yer alacak.

Bunlara eşlik eden dijital sanat eserleri de Ukrayna hükümetinin seçtiği birçok Ukraynalı sanatçıya ait. Eserler savaştan anları ve sahneleri temsil ediyor. Koleksiyonun ismi ise Meta History olacak. Bir resim, bir savaş gemisini tasvir ediyor ve 24 Şubat’taki saldırıyı temsil ediyor. Peki NFT satışında Ukrayna’nın müttefikleri kim? İlki geçtiğimiz ay Instagram’da blockchain odaklı bir ekipten ayrılan ve Fair.xyz’i kuran Kamlish.

Start-up şirketi NFT yaratımını kolaylaştıran yazılımlar satmayı ve aynı zamanda NFT alımlarının maliyetlerini düşürmeyi hedefliyor. Bir başka kurucu ortak ise Isaac Bentata Chocron. Kamlish’in şirketine katılmak için Goldman Sachs’taki işinden ayrılan isim, Kamlish’in üniversiteden arkadaşı. Üçüncü kurucu ortak ise bir başka Facebook mühendisi olan Nathan Cohen. Ekip Finchley, Londra’da bulunan bir ofisten faaliyetlerini yürütüyor. Şirket ve Ukrayna hükümeti arasındaki işbirliği, Fedorov’a göre, “ilk görüşte anlaşma”. Fedorov, “bir grup mühendis ve uzmanlıkları ile arkaplanları projemiz için tüm gereklilikleri sağlıyor” dedi.

Ukrayna hükümeti ile iletişime geçtikten sonra, proje üzerindeki çalışmalar hızla ilerledi. Toplantıların büyük bir bölümü gece saatlerinde gerçekleşse de, şirketin kurucuları ilerleme kaydetti. Fair.xyz NFT satışlarından para almayacak.

Ancak satışlar iyi gittiği takdirde start-up şirketi büyük bir fayda elde etmiş olacak. NFT satışlarının başarılı olması şirketin de yaygın olarak tanınan bir isim olmasını sağlayacak. Tüm bunlara rağmen, zorlu süreçlerle de karşılaşılabilir. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre Ukraynalılar, Rusların siber saldırıları konusunda girişimcileri uyardı. Rusya hükümetinin gerçekleştirdiği saldırılar olmasa bile bağımsız hacker’lar, NFT’lere yönelen yatırımcı fonlarını elde etmek için hazır bekliyor olabilir.

Dahası NFT’lerin ardındaki teknoloji en uzman mühendisler için dahi oldukça karmaşık ve zor. Bu da satışların ertelenme ihtimalini yükseltiyor. Ukrayna hükümeti şimdiden kripto paralar konusunda bir engelle karşı karşıya. Önceki planlarda Ukrayna hükümetinin kripto para bağışı yapan kişilere hediye olarak anı token’ları vereceği söyleniyordu. Bu token’ların ise gelecekte oldukça yüksek değer kazanması bekleniyordu. Ancak işlem aniden iptal edildi.

Çarşamba günü gerçekleşecek satış bir kereye mahsus olmayacak. Fair.xyz ve Ukraynalılar daha fazla NFT piyasaya sürmeyi planlıyor. Chocron, “üzücü gerçek ise, savaş devam ettikçe sanat eserlerinin sayısı artacak” dedi.

Rus müzakere heyeti İstanbul'da

 

Twitter'a erişim sorunu

 

Ukrayna, Rus ordusuna verdiği tahribatı açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)