BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna'nın AB üyeliği için ilk görüş, haziranda verilecek----

Ukrayna'nın AB üyeliği için ilk görüş, haziranda verilecek

Ukrayna'nın AB üyeliği için ilk görüş, haziranda verilecek
09 Mayıs 2022 - 14:16 www.finansgundem.com

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla görüştü. Görüşmede Ukrayna'nın üyelik süreci hakkında konuşuldu.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, 27 üyeli birliğe katılım için ilk adım sayılan ankete Ukrayna'nın verdiği cevaplarla ilgili görüşünü haziranda sunacak.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, dün G7 ülkelerinin liderleriyle Ukrayna konusunda yaptıkları toplantının sonuçları hakkında Zelenskiy ile görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede Ukrayna'nın AB yolundaki sürecini de ele aldıklarını belirten von der Leyen, "Ukrayna'dan AB üyelik anketinin cevaplarını almayı sabırsızlıkla bekliyorum. AB Komisyonu, görüşünü haziran ayında vermeyi hedefliyor" dedi.

Ukrayna bir an evvel AB üyesi olmak istiyor

Rusya'nın saldırısı sonrasında Ukrayna yönetimi en kısa sürede AB üyesi olmayı istediğini bildirmişti. AB tarafından da Ukrayna'nın üyeliği konusunda sıcak mesajlar verilmişti.

Bir ülkenin AB üyelik sürecinde ilk adımlardan sayılan anket adı verilen belgeyi tamamlaması ve AB Komisyonuna sunması gerekiyor. Komisyon da bu belgeyle ilgili görüşünü ve tavsiyesini AB üyesi ülkelerle paylaşıyor.

Von der Leyen, anketi 8 Nisan'da Ukrayna ziyareti sırasında Devlet Başkanı Zelenskiy'e iletmişti. Ukraynalı yetkililer de 18 Nisan'da belgeyi hazırladıklarını açıklamıştı. Ancak birçok AB üyesi ülkenin yetkilileri, kendi AB süreçlerinde binlerce sayfalık bu belgeyi tamamlamanın aylar sürdüğünü, Ukrayna'nın bu kadar kısa sürede tamamlamasının olağanüstü olduğunu söylüyor.

AB ülkelerinin liderleri 30-31 Mayıs'ta Ukrayna'daki savaş ve enerji konularını ele almak üzere özel zirve toplantısı yapacak. AB liderleri 24-25 Haziran'da da planlı zirve toplantısında buluşacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye mesaj!

Savaşın ardından AB'nin geleceği yeniden şekilleniyor

AB, petrol yaptırımı için uzlaşmaya çalışıyor

AB uyuşturucu kaçakçılığında kaynak ve transit bölge

AB'den Putin’in sevgilisine yaptırım

AB'deki İngiliz vatandaşları aidiyet duygusunu yitirdi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)