BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinUkraynalıların ve Rusların umudu yıldızlarda----

Ukraynalıların ve Rusların umudu yıldızlarda

Ukraynalıların ve Rusların umudu yıldızlarda
06 Temmuz 2022 - 09:55 www.finansgundem.com

Rus ve Ukrayna'da savaşla birlikte astrolojiye ilgi arttı. Astrologlar savaş da dikkat çekiyor. Ukraynalı astrologlar: Rusya'nın simgesi Satürn, Ukrayna'nın simgesi Uranüs'e karşı. Zaferimiz yakın. Rus astronotlar: Rusya dünyanın merkezi olacak

Ukrayna'nın Rusya tarafından işgal edilmesi Rus ve Ukraynalıların geleceğe dair endişelerine astrolojide yanıt aramaya başlamasına neden oldu. "Nükleer savaş çıkacak mı"? "Rusya kazanacak mı"? ya da "Oğlum sağ salim eve dönecek mi"? en sık yanıt aranan sorular olarak astrologlara yöneltildi.

Euronews'teki haberde, iki ülkede astrologlara olan ilgi ve en çok yöneltilen sorular yer aldı.

"İnsanlar bütün dünyadan kopan Rusya'ya ne olacağını merak ediyor" diyen Rus astrolog Elena Korolyova, "Medyumlar, kahinler ve astrologlar Rusya'da yıllardır popüler, ancak özellikle belirsizliğin hüküm sürdüğü dönemlerde hizmetlerine olan talep daha da artıyor" ifadelerini kullanıyor.

Ülke Ukrayna'ya başlattığı savaş nedeniyle daha önce görülmemiş yaptırımlarla karşı karşıya kaldıkça daha fazla Rus geleceği öngörebilmek için astrolojiye başvuruyor.

Dil bilimi eğitimi almış Kolyova, Moskova'nın hem ekonomik fırtınayı atlatacağı, hem de savaştan galip çıkacağı tahminini yürütüyor. 63 yaşındaki astrolog, "Küresel afet eylülde yoğunlaşacak, ancak Rusya bundan istikrarlı ve refah içinde çıkacak" diyor.

YANDEX'TE 'ASTROLOG' SÖZCÜĞÜNÜ ARAMALAR İKİYE KATLANDI

Çatışmaların ilk haftasında Rusya'da en çok kullanılan internet arama motoru Yandex'te "astrolog" sözcüğüne dair aramalar ikiye katlandı. Yandex'in verilerine göre şubat ayında 42 bin kişi bu kelimeyi ararken, mart ayında bu sayı 95 bine çıktı.

Başkent Mosvova'nın tanınmış astrologlarından Konstantin Daragan da son dönemde işlerinin arttığını belirtiyor. Ayrıca Moskova'da kurduğu 'Klasik Astroloji Okulu'nun öğrencileri de 24 Şubat'tan bu yana 200'e çıkmış.

RUS ASTRLOGLAR: RUSYA ÇATIŞMALARDAN SONRA DÜNYANIN MERKEZİ OLACAK

Kovid-19 salgınını tahmin ettiğini ileri sürerek isim yapan ünlü astrolog da, Kolyova gibi, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı verdiği savaşı ve Batı ile arasındaki çatışmayı kazanacağını söylüyor. Daragan "Rusya çatışmadan sonra dünyanın merkezi olacak" diyor.

Köken olarak Ukrayna'nın Donbas bölgesinden gelen Daragan havacılık mühendisi olarak eğitim almış, ancak daha sonra meslek değiştirerek astrolojiye yönelmiş. AFP'ye konuşan Daragan, geçmişte Ukrayna'da bakanlara, bankacılara ve istihbarat servisinin üyelerine tavsiyelerde bulunduğunu söylüyor.

2014'te Batı yanlısı güçlerin iktidara gelmesi üzerine Kiev'i terk edip Moskova'ya yerleşen Daragan, doğduğu kent Lisiçansk'ın yerle bir edilmesine rağmen Rusya'nın askeri müdahalesini destekliyor.

"ASTROLOJİ BİR ÇEŞİT PSİKOTERAPİ YA DA YENİ BİR DİN HALİNE GELDİ"

Bağımsız Levada Araştırma Merkezi'nden sosyolog Alexei Levinson "yıldızları okumanın" aklı karışık Ruslar için gerçeğin ne anlama geldiğini bulma arayışı olduğunu söylüyor.

"Çökmüş bir evrenle karşı karşıya kalınca bazıları liderleri yerine yıldızlardan rehberlik alır" diyen Levinson bugün astrolojinin bir çeşit psikoterapi ya da yeni bir din haline geldiği değerlendirmesinde bulunuyor.

Daragan'ın öğrencilerinden Anna Markus bir anlamda sosyolog Levinson'ın değerlendirmesini doğruluyor.

Yıldızlara bakarak Dünya'daki olaylarda mantık aradığını belirten 50 yaşındaki Markus "Rusya çatışmanın tek suçlusu olarak ilan edildi, ama aslında üçüncü bir ülkenin asıl suçlu olduğu açık" diyor ve önündeki yıldız haritasının Amerika Birleşik Devletleri'ni işaret ettiğini belirtiyor.

UKRAYNALI ASTROLOGLAR: SATÜRN URANÜS'E KARŞI. ZAFER YAKIN

Ancak sınırın diğer tarafındaki astrologlar için yıldızlar tam tersini söylüyor.

Ukrayna medyasında popüler olan astrolog Vlad Ross'a göre Putin çok hasta ve Mart 2023'ten daha uzun yaşayamayacak.

Bir başka tanınmış Ukraynalı astrolog Angela Pearl de mayıs ortasında yayınladığı bir videoda "Rusya'nın simgesi Satürn, Ukrayna'nın simgesi Uranüs'e karşı. Zaferimiz yakın" diyor".

Ümitsiz Ukraynalılar da cephede savaşan sevdiklerinin durumunu ya da Rus birliklerinin ilerleyişi karşısında evlerini terk edip etmeme kararıyla ilgili yanıtları astrolojide arıyor.

Ukraynalı astrolog Olena Umanets müşterilerinin "Nükleer savaş olacak mı, ülkelerini terketmeleri gerekecek mi, yakınları teklike altında mı bilmek istiyor" diyor.

Eski bir müzisyen olan 38 yaşındaki Umanets de "Rusya mart 2023'te patlayacak" tahmininde bulunuyor. Savaşın başlamasıyla İsviçre'ye kaçan astrolog müşterilerinden seans başına 100 dolar alıyor.

Umanets, müşterisi olan 46 yaşındaki televizyon yapımcısı Kristina'nın mesajını gösteriyor. Cephede savaşan eşinin durumunu merak eden Kristina mesajda "Kocam az önce aradı. Tanrı'ya geceyi sağ salim atlattığı için şükrediyor" diye yazıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)