BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinUkraynalılar Türkiye’ye akın etti----

Ukraynalılar Türkiye’ye akın etti

Ukraynalılar Türkiye’ye akın etti
29 Mart 2019 - 11:16 www.finansgundem.com

Ukrayna'dan Türkiye'ye 2018 yılında 1.4 milyona yakın turist geldi.

Ukrayna ile Türkiye arasında başlatılan kimlikle geçiş süreci Ukrayna’yı Türkiye’nin en önemli pazarlarından biri haline getirdi. Alanya Turizm Tanıtma Vakfı Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, "Bu ülkeden 2018 yılında 1 milyon 386 bin ziyaretçi ağırladık" dedi.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen uluslararası turizm fuarı Uitt 2019, 22 ülkeden 300 firmanın katılımıyla kapılarını açtı. 25’incisi düzenlenen fuarın, 300 metrekarelik Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı standında ise 17 katılımcı yer aldı. Fuarda Alanya’yı Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu temsil etti. Fuarla ilgili izlenimlerini aktaran Dahaoğlu, ilk olarak bakanlık standının tasarım, düzen ve konum olarak dikkat çektiğini, Türkiye standının bu durumuyla diğer fuarlardaki stantların önüne geçerek otel işletmecileri ve acente temsilcilerinin takdirini topladığını söyledi.

"KİMLİKLE GEÇİŞ İMKANI TURİST AKIŞINI ARTIRDI"

Ukrayna pazarının her geçen yıl Türkiye için geliştiğini aktaran Dahaoğlu, "2016’da 1 milyon 45 bin, 2017’de 1 milyon 284 bin ve 2018’de 1 milyon 386 bin kişi ülkemizi ziyaret etti. Özellikle Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun girişimleriyle ülkeler arası kimlikle geçiş imkanının sağlanması bu yükselişin en büyük sebeplerinden biri oldu" dedi.

"REZERVASYONLAR SEÇİM MOLASINA GİRDİ"

Ukrayna halkının pazar günü yapılacak olan başkanlık seçimine kilitlendiğini ifade eden Dahaoğlu, "Büyük bir ihtimalle 3 aday da buradan yeteri kadar oy alamayacak ve seçim 3 hafta sonraki 2. tura kalacak. Bu nedenle rezervasyonlarda şu an için bir duraklama olsa da seçimlerden sonra tekrar eski hızına kavuşacağı söyleniyor. Fakat sonuç olarak Ukrayna’daki ekonomik sıkıntılardan dolayı bir artış düşünmediklerini söyleyen acente temsilcileri geçen sene ile aynı rakamları yakalamayı hedeflediklerini belirttiler" ifadelerini kullandı.

Dahaoğluk fuarda konum olarak güzel bir yerde bulunan Alanya standında Instagram paylaşımı ile milyonlara ulaşıldığını kaydetti.

Coral Travel Ukrayna Müdürü İzzet Etke, Gazipaşa Alanya Havalimanı (GZP) için yeterli desteğin verilmesi durumunda uçuş için planlama yapılabileceğini söyledi. Etke, 2018 yılında Mısır satışlarının Türkiye satışlarının da üzerine çıktığını sözlerine ekledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ibrahim atıcı02 Nisan 2019 11:43

    Geri gitmesinler lütfen.Suriyelilerin bozduğu nüfus yapımız birazcık düzelsin.

  • seko29 Mart 2019 23:41

    suriler geleceğine cahil toplum geleceğine bunlar gelsin zaten ülke kapkara bırakın renklensin kültür seviyesi yükselsin ama bizim ülke bozuk arkadaş her gelen turiste nataşa gözüyle bakan boş nefes alan insan fazlalığı dolu memleket .

  • Fatih29 Mart 2019 14:24

    Bin atlı Ukraynalı nataşalarla savaşırken çocuklar kadar şendik.velakin Ukraynalı nataşalar Türkiye'yi istila edince Türk kadınları küplere bindi.