BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkraynalı keçiler Rus askerlerini yaraladı----

Ukraynalı keçiler Rus askerlerini yaraladı

Ukraynalı keçiler Rus askerlerini yaraladı
24 Haziran 2022 - 17:56 www.finansgundem.com

Ukrayna istihbaratının duyurduğu habere göre Zaporizhzhia’da, Ruslar tarafından bırakılan bombalı tuzaklar patlayarak 40 Rus askerini yaraladı. Bu patlamalara sebep olan olaylar zinciri ise filmleri aratmayacak kadar ilginç.

Ukraynalı bir keçinin, Zaporizhzhia'da, Rusların bir hastanenin çevresine kurdukları bubi tuzağını tetiklenmesi sonucu oluşan patlamada en az 40 Rus askeri yaralandı…

Bu cümle kulağa ne kadar tuhaf gelirse gelsin haber Ukrayna istihbaratı tarafından duyuruldu ve bugün dünya basınının manşetlerini süsledi.

Rus birlikleri, tuzak Kinski Rozdory köyündeki bir çiftlikten kaçan bir keçi tarafından tetiklendiğinde, hâlâ bir tetikleme teli kurmaya devam ediyordu.

Ukrayna Baş İstihbarat Müdürlüğü, Rus birliklerinin yerel bir hastanenin çevresine el bombaları yerleştirdiklerini ve tuzağı "dairesel bir savunma" olarak tasarladıklarını söyledi.

Ancak tuzak kurulduktan kısa bir süre sonra, çiftlikten kaçan keçi bölgeye doğru yürüdü ve onlarca askerin yaralanmasına neden olan bir zincirleme reaksiyon yarattı.

Keçinin akıbeti bilinmiyor

Savunma İstihbaratı, “Keçinin 'kaotik' hareketlerinin bir sonucu olarak birkaç el bombasının da patladığını bildirdi. Yapılan açıklamada "Bir zincirleme reaksiyonun sonucu olarak, birkaç (Rus) farklı derecelerde şiddette yaralanmalara maruz kaldı." denildi.

Olayda en az 40 Rus askerinin yaralandığı sanılıyor. Keçinin akıbeti ise henüz bilinmiyor. Sosyal medyada olayın duyulmasıyla birlikte hayvana “Kiev Keçisi” denmeye başlandı.

Bu isim aynı zamanda Kremlin'in başkenti işgali sırasında çok sayıda Rus uçağını düşürmesiyle tanınan, Kiev'in Hayaleti olarak da bilinen efsanevi bir kahraman pilota atıfta bulunuluyor.

Kremlin yönetimi, Kherson ve Mariupol'u ele geçirdiğinden beri Zaporizhzhia'daki saldırılarını hızlandırdı.

Zaporizhzhia Oblastı'nın en az yüzde 60'ı, 24 Şubat'taki işgalden bu yana bölgeye amansızca saldıran Rus kuvvetlerinin eline geçti. Bölgenin tam kontrolü, ordusunun diğer merkezi alanlarda ilerlemesine izin verecek.

İlk değil

Öte yandan bir hayvanın Ukrayna direnişine yardım ettiği ilk kez manşetlerde yer almıyor.

Bir Jack Russell teriyeri olan Patron, geçen ay işgalin başlamasından bu yana 200’den fazla patlayıcı cihazı tespit ettiği için ödüllendirilmişti.

Jack Russell gibi köpek ırklarının güçlü bir koku alma duyusu vardır, bu da onları birçok insan mayın temizleme çabasından daha etkili kılar.

İki yaşındaki Patron adlı köpek, Kiev'in kuzeyindeki Chernihiv bölgesinde patlamamış mühimmat tehdidini ortadan kaldırmak için çalışıyor.

Patron altı aylıktan beri çalışıyor ve Ukraynalıların daha fazla yaralanma veya ölüm riski olmadan güvenli bir şekilde eve dönmelerinin önünü açıyor.

Rus güçlerinin geri çekilmesiyle yüzlerce patlayıcının geride bırakıldığı düşünülüyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)