BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkraynalı bakan paylaştı: Şehir merkezinde 500 kiloluk bomba!----

Ukraynalı bakan paylaştı: Şehir merkezinde 500 kiloluk bomba!

Ukraynalı bakan paylaştı: Şehir merkezinde 500 kiloluk bomba!
07 Mart 2022 - 13:10 www.finansgundem.com

Çernihiv'deki bir konut binasına düşen patlamamış bir bombanın fotoğrafını paylaşan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Ö


Rusya-Ukrayna savaşında 12. güne girilirken kentlerdeki çatışmalar ve yoğun bombardıman devam ediyor. Sivillerin tahliyesi için insani koridor çağrıları peş peşe gelirken insanların cansız bedenlerinin yer aldığı acı kareler savaş gerçeğini bir kez daha tüm dünyanın gözleri önüne seriyor.

ŞEHRİN GÖBEĞİNDE 500 KİLOLUK PATLAMAMIŞ BOMBA

Ukrayna'dan gelen dikkat çeken karelerden birini Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba Twitter hesabı üzerinden paylaştı. Bakanın yayınladığı görüntüde 500 kg'lik devasa bir bomba kent merkezinde patlamamış halde duruyor.

Ukrayna'nın stratejik kentlerinden biri olan ve Kiev’in kuzey doğusundaki Chernihiv ilk günden beri Rusların yoğun saldırılarına maruz kaldı. Dün yapılan bir bombardıman sırasında 500 kg'lık Rus bombası bir binanın üzerine düştü ancak patlamadı.

"BİR ŞEYLER YAPIN"

Patlamayan bu bombanın aksine, Rus güçlerinin ülkeyi işgal etmesinden bu yana birçok başka bombanın patladığını ve binlerce Ukraynalı sivilin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Ukraynalı Bakan, kan dökülmesini önlemenin tek yolunun Ukrayna hava sahasını kapatmak veya ülkeye savaş uçakları tedarik etmek olduğunu söyledi.

Kuleba açıklamasında, “Bu korkunç 500 kg'lık Rus bombası, Çernihiv'de bir binaya düştü ve patlamadı. Patlayan bombaların pek çoğu da masum erkekleri, kadınları ve çocukları öldürdü. Halkımızı Rus barbarlarından korumamıza yardım edin! Gökyüzünü kapatmamıza yardım edin, bize savaş uçakları sağlayın. Bir şeyler yapın” ifadelerini kullandı.

İLK GÜNDEN BERİ AYNI ÇAĞRI

Ukrayna savaşın ilk gününden beri 'uçuşa yasak bölge' çağrısını yineliyor. Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy defalarca NATO ülkelerine uçuşa yasak bölge ilan ederek ülkesine yönelik saldırısını durdurmaları çağrısında bulundu. BUgün Zelenski'nin karısı Olena Zelenska savaşta öldürülen çocukların görüntülerini paylaşarak eşinin çağrısını tekrarladı ve uçuşa yasak bölge istedi.

AVRUPA SAVAŞIN BÜYÜMESİNDEN ENDİŞE EDİYOR

NATO ve Avrupalı liderler Ukrayna'nın çağrısını Avrupa'da daha geniş bir savaşı tetikleme ihtimali olduğu için reddediyor. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada NATO'nun savaşa girme niyetinde olmadığını ve sadece Ukrayna'ya yardım etmekle yetineceklerini belirtmişti.

BOMBARDIMAN YOĞUNLAŞTI

Rus birlikleri güvenlik endişeleri nedeniyle sivillerin tahliyesinin gerçekleştirilemediği kilit şehirlere saldırılarını sürdürüyor. Ülkeden ayrılmak zorunda kalan Ukraynalıların sayısı şimdiden 1,5 milyona yükselmiş durumda.

Ukraynalı yetkililer, Rus kuvvetlerinin gece vakti Mariupol'a yönelik bombardımanlarını yoğunlaştırdığını ve Çernihiv'in yerleşim bölgelerine güçlü bombalar attığını söyledi.

Ukrayna Acil Durumlar Servisi, Rus birliklerinin Mıkolayiv kentinde yerleşim yerini hedef aldığını duyurdu. Saldırılar sonucu 5 yerleşim yerinde ve fabrikada yangın çıktı.

Öte yandan Mıkolayiv kenti ve çevresinde ekiplerce yapılan çalışmada, 9A52-4 Tornado tipi roket gövdesi ele geçirildiği ifade edildi. Bölgede çalışmaların devam ettiği bilgisi paylaşıldı.

Rusya: 4 Ukrayna uçağı düşürüldü

 

İçişleri Bakanlığı: 20 bin 550 Ukraynalı Türkiye'ye geldi

 

Gözler o kente çevrildi: İşte Rusya'nın yeni hedefi!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)