BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna'dan Türkiye'ye tepki----

Ukrayna'dan Türkiye'ye tepki

Ukrayna'dan Türkiye'ye tepki
07 Temmuz 2022 - 12:35 www.finansgundem.com

24 Şubat’tan beri Ukrayna’yı işgal eden Rusya’nın Ukrayna’ya ait tahıllara el koyduğuna dair iddialar tartışılırken, dikkat çekici bir gelişme yaşandı.

Rusya'nın Ukrayna'dan el koyduğu tahılları gemilerle taşıdığına dair iddialar tartışılmaya devam ederken Ankara-Kiev hattında gerilim yaratan gelişme yaşandı.

Ukrayna’nın geçen haftalarda Türkiye’ye “Ukrayna’nın tahıllarını taşıyan Rus gemilerine el koyun” çağrısı sonrasında Rusya bandıralı gemi Zhibek Zholy, Sakarya’nın Karasu açıklarına gelmişti. Tahıl yüklü gemi bu sabah konum vericisini kapatarak bölgeden ayrılırken bu gelişme Ukrayna’nın tepkisini çekti.

Ukrayna da Karasu demirleme alanında bekletilen geminin çalıntı tahıl taşıdığı iddiasıyla Türkiye’den gemiye el koyulmasını talep etti. 140 metre uzunluğa ve 17 metre genişliğe sahip, 4 bin ton buğday yüklü gemi, Karasu sahilinden 2 kilometre açıkta, 1 Temmuz’dan bu yana bekledi.

‘Zhibek Zholy’ gemisi, bugün sabah saatlerinde konum vericisini kapatarak Karadeniz’e açıldı. Yükünü boşaltmadan limandan ayrılan geminin, Rusya’ya geri döndüğü öne sürüldü.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü bugün bir açıklama yaptı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin Ukrayna büyükelçisinin bakanlığa davet edildiği duyuruldu. “Bu kabul edilemez durumu açıklaması için davet ettik” diyen yetkili Twitter üzerinden “Ukrayna’dan çalınan tahılları taşıyan geminin Türkiye’nin Karasu limanından ayrılmasına izin verilmesini üzüntüyle izledik” dedi.

Ukrayna, Türkiye'den 3 geminin daha incelenmesini istemiş

 

"Türkiye çalıntı tahıl iddiasıyla Rus gemisini inceliyor"

 

Bakan Hulusi Akar’dan ‘tahıl koridoru’ açıklaması

 

Peskov'dan Rus tahılı açıklaması: Dünya pazarına çıkışına engel var

 

Rusya, Ukrayna'dan tahıl ihracatı için anlaşma imzaladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)