BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaUkrayna'dan tahminlerin üzerinde faiz artışı----

Ukrayna'dan tahminlerin üzerinde faiz artışı

Ukrayna'dan tahminlerin üzerinde faiz artışı
20 Ocak 2022 - 15:26 www.finansgundem.com

Ukrayna Merkez Bankası Rusya'yla olası çatışma endişelerinin para biriminde değer kaybına yol açmasıyla tahminlerden fazla faiz artırdı.



Ukrayna Merkez Bankası borçlanma maliyetlerini yüksek enflasyon ve Rusya'yla çatışma ihtimalinin para biriminde değer kaybına yol açmasıyla yaklaşık 2 yılın en yüksek seviyesine çıkarttı.

Banka politika faizini 100 baz puan artırarak yüzde 10'a yükseltti. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini 50 baz puan artışı olmasıydı.

Bankanın açıklamasında para politikasında sıkılaşma döngüsünün devam edeceği ve enflasyonist faktörler sürerse bankanın harekete geçmeye hazır olduğu ifade edildi. Banka jeopolitik riskler artarsa para politikasında daha fazla sıkılaşmaya hazır olduğu mesajı verdi.

Politika yapıcılar Temmuz'dan beri yüzde 10 civarında seyreden enflasyonu yüzde 4-6 aralığındaki hedefe düşürmek için çabalıyor.

Citibank Şef Ekonomisti Ivan Tchakarov karar öncesi "Bankanın enflasyon ve finansal istikrar konusunda risklerin olduğu bu konjonktürde faiz artış döngüsüne devam etmesini bekliyoruz" değerlendirmesini yapmıştı.

ABD'den Ukrayna'ya silah gönderme izni

 

AB, Ukrayna'ya desteğini yineledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)