BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna'dan 'barış' açıklaması: 1.5 hafta sürebilir----

Ukrayna'dan 'barış' açıklaması: 1.5 hafta sürebilir

Ukrayna'dan 'barış' açıklaması: 1.5 hafta sürebilir
17 Mart 2022 - 20:48 www.finansgundem.com

Ukrayna Devlet Başkan Danışmanı Podolyak yaptığı açıklamada, "Rusya'yla barış anlaşmasına varmamız birkaç gün ila 1.5 hafta sürebilir" ifadelerini kullandı

Rusya-Ukrayna savaşının son bulması için iki ülke arasında barış zemini aranırken Kiev yönetiminden dikkat çeken bir açıklama geldi.

Barışın ne zaman tesis edileceğine ilişkin konuşan Ukrayna Devlet Başkan Danışmanı Podolyak, "Tartışmalı maddeler üstünde anlaşmaya varılması birkaç gün ya da bir buçuk hafta sürebilir. Bu süre içinde bir barış anlaşması oluşturmaya yaklaşmamız gerekiyor" dedi.

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya başlattığı karadan ve havadan hareket sürerken Rusya ile barış görüşmeleri gerçekleştiren Ukrayna delegasyonunun başındaki Ukrayna Devlet Başkan Danışmanı Mihail Podolyak'tan çok önemli bir açıklama geldi.

"BARIŞ ANLAŞMASINA YAKLAŞMAMIZ GEREKİYOR"

Barışın ne zaman tesis edileceğine dair konuşan Podolyak, Polonya basınına açıklamasında, "Şu anda Rusya delegasyonu da Ukrayna delegasyonu da kendilerini konumlandırdıkları yerlerde duruyor. Tartışmalı maddeler üstünde anlaşmaya varılması birkaç gün ya da bir buçuk hafta sürebilir. Bu süre içinde bir barış anlaşması oluşturmaya yaklaşmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

15 MADDELİK ANLAŞMA İDDİASI

Öte yandan İngiliz Financial Times gazetesi, 15 maddelik bir barış anlaşmasının gündemde olduğunu yazmıştı. İddiayla ilgili merakları gideren Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, "Financial Times'ın verdiği bilgi Rusya pozisyonudur, bunu teyit edebilirim. Ukrayna bunu onayladı gibi gösteriyorlar ancak bizim önceliğimiz güvenlik. Ukrayna BMGK zirvesi konusunda teşebbüste bulunuyor. Türkiye'nin Ukrayna konusundaki duruşunu görüyoruz. Önemli adımlar atıyorlar. Türkiye Karadeniz bölgesinde de çok önemli bir rol oynuyor." diye konuştu.

Biden'dan Putin'e ağır suçlamalar

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile görüştü

 

Garibaşvili: Gürcistan hala işgal altında

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)