BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna’daki Rus yanlısı bölgeler, Rusya'ya katılmak için başvurdu----

Ukrayna’daki Rus yanlısı bölgeler, Rusya'ya katılmak için başvurdu

Ukrayna’daki Rus yanlısı bölgeler, Rusya'ya katılmak için başvurdu
28 Eylül 2022 - 15:40 www.finansgundem.com

Ukrayna'da Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki sözde Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri, referandumlar sonrası Rusya'ya bağlanmak için başvurdu.

Sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin Başkanı Denis Puşilin ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’nin Başkanı Leonid Paseçnik, Rus topraklarına katılmak için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e başvurdu.

Ruslarca ele geçirilen Herson'daki sözde yönetim başkanı Vladimir Saldo'nun da Rusya'ya bağlanma talebinde bulunduğu ifade edildi. Rus haber ajansı TASS'a göre Zaporijya bölgesindeki sözde yönetim de ilerdeki günlerde Rusya'ya bağlanmak için başvuracak.

Ukrayna'daki referandumlar

Ukrayna'daki Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki sözde Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri ile Rus ordusunun ele geçirdiği Herson ve Zaporijya bölgelerinde Rusya'ya bağlanmak için 23-27 Eylül'de düzenlenen referandumlardan "Rusya'ya bağlanma" kararı çıktığı bildirilmişti.

Bölgelerdeki sözde seçim komisyonlarının açıkladığı verilere göre, sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki referanduma katılanların yüzde 99,23’ü Rusya'ya bağlanmaktan yana oy kullandı. Sözde Luhansk Halk Cumhuriyeti'ndeki referandumda, oyların yüzde 98,42’isi Rusya’ya katılmak için verildi.

Zaporijya'da yüzde 93,11 Rusya'ya bağlanmak istedi

Rus ordusunun kontrol altındaki Zaporijya bölgesinde düzenlenen referandumda, katılımcıların yüzde 93,11'i Rusya’ya bağlanmaktan yana kullanıldı.

Herson bölgesindeki referandumda ise oylamaya katılanların yüzde 87,05'i Rusya’ya katılmayı seçti.

Referanduma tepkiler

ABD başta olmak üzere bazı Batılı ülkeler, Rusya'nın, Ukrayna'nın Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinde düzenlediği referandumları tanımayacağını bildirmişti. Birleşmiş Milletler (BM) de bu referandumların uluslararası hukuka "aykırı" ve "yasa dışı" olduğunu açıklamıştı.

AB, Rusya'ya katılma referandumunu kınadı

 

Zelenskiy: Bu saçmalığa referandum taklidi bile denilemez

 

Kanada, Rusya'nın Ukrayna'da düzenlediği referandumları tanımıyor

 

BM: Rusya'nın Ukrayna'da yaptığı referandumlar "yasa dışı"

 

Rusya'ya katılma referandumunda ilk sonuçlar duyuruldu

 

Ukrayna'daki referandum sonuçlandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)