BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna’da savaşacak mahkum arayan Wagner yakalandı!----

Ukrayna’da savaşacak mahkum arayan Wagner yakalandı!

Ukrayna’da savaşacak mahkum arayan Wagner yakalandı!
16 Eylül 2022 - 17:20 www.finansgundem.com

Rus paralı asker şirketi Wagner'in patronu, sızan bir videoda mahkumları Ukrayna'da savaşmak için ikna etmeye çalışırken görüntülendi.


Rus paralı asker şirketi Wagner’in patronu Yevgeny Prigozjin’in Rusya’nın orta kesimlerindeki bir cezaevinde kalabalık bir mahkum grubuna yaptığı konuşma görüntüleri ortaya çıktı.

BBC tarafından teyit edildiği belirtilen görüntülerde Prigozjin mahkumlara,Ukrayna’da savaşmaları halinde cezalarının affedileceğini söylüyor.

Görüntüler, Rusya'nın mahkumları silah altına alarak asker sayısını artırmayı umduğu spekülasyonlarını da doğruluyor.

Videonun yayılmasının ardından Yevgeny Prigozhin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Ben cezaevinde olsaydım Wagner Grubu’na katılıp anavatanıma borcumu ödemeyi hayal ediyor olurdum.” ifadelerini kullandı.

Mahkumların ya da paralı askerlerin savaşmasını istemeyenlere de seslenen Prigozhin, “Ya özel askeri şirketler ve mahkumlar savaşacak ya da onlar olmazsa sizin çocuklarınız savaşa gidecek. Kendiniz karar verin” dedi.

Ancak Wagner’in patronunun, açıklamasında videonun gerçek olup olmadığına dair bir yalanlama ya da doğrulama yapmaması dikkat çekti.

“ALTI AY WAGNER'E ÇALIŞAN, BİR DAHA CEZAEVİNE DÖNMEZ”

Rus yasaları, paralı askerlik karşılığında cezaların affedilmesine izin vermiyor ama Prigozjin, Wagner ile çalışmaları halinde "hiç kimsenin demir parmaklıkların ardına geri dönmeyeceğinde" ısrar ediyor, "Altı ay Wagner'e çalışırsanız, özgürsünüz" diyor.

Ancak mahkumları silah altına alındıktan sonra firara karşı uyarıyor ve "Ukrayna'ya gidip, bu bana göre değilmiş derseniz, sizi infaz ederiz" sözleriyle tehdit ediyor.

Videonun kim tarafından nasıl, ne zaman çekildiği ve nasıl sızdığı ise bilinmiyor. Ancak BBC konum belirleme teknolojisiyle, videonun Rusya'nın orta kesimlerindeki Mari El Cumhuriyeti'nde bir hapishanede çekildiğini belirledi. Uzmanlar bunu videonun arkasında görülen kiliseyi, eşleştirerek yaptı. Videoda konuşan kişinin Prigozjin olduğu da, yüz tanıma teknolojisi ve onu tanıyanların ifadesi ile doğrulandı. (BBC Türkçe)

G7 ülkelerinden Ukrayna'ya destek sözü

 

Ukrayna Savaşı, Çin ile Rusya’nın arasını mı bozuyor?

 

Rusya: Mıkolayiv'de özel operasyon merkezi karargahını vurduk

 

Rusya Merkez Bankası faiz indirimine devam etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)