BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna'da sağlık merkezlerine 147 saldırı yapıldı----

Ukrayna'da sağlık merkezlerine 147 saldırı yapıldı

Ukrayna'da sağlık merkezlerine 147 saldırı yapıldı
19 Nisan 2022 - 17:43 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler'in (BM) Cenevre Ofisi'nde konuşan DSÖ Avrupa Sözcüsü Bhanu Bhatnagar, Ukrayna'da sağlık sisteminin mevcut durumunu ve Örgüt'ün bölgedeki tıbbi yardımlarını değerlendirdi.


Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Rusya ile savaşın sürdüğü Ukrayna'da sağlık merkezlerine şimdiye kadar 147 saldırının yapıldığını açıkladı. DSÖ Avrupa Sözcüsü Bhanu Bhatnagar, örgütün şimdiye kadar Ukrayna'ya 218 ton acil yardım ve tıbbi malzeme yolladığını söyleyerek, ihtiyaç duyulan hastanelere bu hafta dağıtılması planlanan 15 jeneratörün de gün içinde ilgili bölgelere ulaştırılacağını aktardı.

Sağlık merkezlerine yapılan saldırılarda en az 73 kişi öldü, 52 kişi yaralandı

Savaşın başladığı günden beri Ukrayna'da hastane, klinik ve diğer sağlık merkezlerine 147 saldırı gerçekleştiğini kaydeden Bhatnagar, bu saldırılarda en az 73 kişinin yaşamını yitirdiği ve 52 kişinin yaralandığını belirtti. Bhatnagar, yoğunlaşan çatışmalardan ötürü DSÖ'nün bazı bölgelerde tıbbi malzeme tedarik zincirinin aksadığını, ihtiyaç sahibi kişilere yardımları sürdürebilmekten endişe duyduklarını vurguladı.

6 milyon kişi gıda ve paraya muhtaç

BM Dünya Gıda Programı (WFP) Ukrayna Acil Durum Koordinatörü Jakob Kern, Ukrayna'da insani durumun giderek kötüleştiğini kaydetti. Kern, an itibariyle Ukrayna'da yaklaşık 6 milyon kişinin insani krizin ortasında kaldığını, gıda ve paraya ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, çatışmalar devam ettikçe bu rakamın artacağı uyarısı yaptı.

Yardım ulaştırılan 1,7 milyon kişiden 1,4 milyonu mahsur durumdaki siviller

Savaş başladığından beri WFP'nin Ukrayna'da 1,7 milyon kişiye gıda yardımı ulaştırdığını söyleyen Kern, 2 milyon kişiye hazirana kadar yetecek 60 bin tonluk gıda yardımının da ihtiyaç duyulan bölgelere sevk edildiğini belirtti. Kern, yardım ulaştırılan 1,7 milyon kişiden 1,4 milyonunun mahsur durumdaki siviller olduğunu vurgulayarak, kuşatma altındaki Mariupol'de 100 binin üzerinde sivilin gıda ve su ihtiyacının olduğu, fakat yardıma erişemediğini aktardı.

Küresel gıda krizi 

Ukrayna'nın dünyanın beşinci en büyük buğday, üçüncü en büyük mısır ve ayçiçeği ihracatçısı olduğunu hatırlatan Kern, Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) tahminlerine göre savaş nedeniyle Ukrayna'daki buğday ve mısır tarlalarının yüzde 20'sinin Temmuz ayında ekilemeyeceğini, bu durumun küresel pazarı da olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Sırp lider: Rusya'ya yaptırım uygulamayacağız

 

Rusya'yı sarsan ölüm

 

Rusya ve Ukrayna arasında esir takası

 

Ukrayna'ya milyarlarca dolar yardım aktı

 

WFP: Ukrayna'daki kriz 47 milyon kişiyi aç bırakabilir

 

Ukrayna'da sıkıyönetim uzatılıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)