BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkUkrayna yeniden iflasın eşiğinde----

Ukrayna yeniden iflasın eşiğinde

Ukrayna yeniden iflasın eşiğinde
07 Temmuz 2020 - 11:03 www.finansgundem.com

Ukrayna'da, Merkez Bankası Başkanı Smoliy'in istifasının ülkeyi yeniden iflas tehdidiyle yüzleştirdiği belirtildi. Smoliy, Merkez Bankası'na sistematik baskı yapıldığını belirterek istifasını sunmuş ve parlamento tarafından görevinden alınmıştı.

Sputnik'in aktardığına göre Alman Handelsblatt gazetesi, Ukrayna Merkez Bankası Başkanı Yakov Smoliy'in istifası nedeniyle ülkenin yeniden iflas tehdidiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Yakov Smoliy, geçen hafta Ukrayna Merkez Bankası'na sistematik siyasi baskı yapıldığını belirterek Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e istifasını sunmuştu. Ukrayna parlamentosu Yüksek Rada, Zelenskiy'in talimatıyla cuma günü yapılan oturumda Smoliy'i görevden almıştı.

Smoliy'in görevden ayrılmasıyla ilgili bir habere yer veren Handelsblatt, "Şu anda Ukrayna devleti iflas tehdidiyle karşı karşıya. Kiev'in yabancı kredi kuruluşlarına olan milyarlarca dolarlık borcun en kısa sürede kapatılmasını sağlamalı. Sadece bu yıl içinde Ukrayna'nın vadesi dolmak üzere olan 17 milyar dolarlık eski kredileri yeniden yapılandırması gerekecek" ifadelerine yer verdi.

Smoliy'in beklenmedik istifası nedeniyle 8 Temmuz'da Londra Borsası'na sürülmesi planlanan Euro tahvillerin ihracının askıya alındığına dikkat çeken gazete, "Smoliy'in gidişi, Zelenskiy'in yüzüne vurulmuş bir darbe ve Zelenskiy'in reformlar alanındaki gündemine yönelik bir güvensizlik oyu teşkil ediyor" diye vurguladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)