BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna Uluslararası Hava Yolları, İran’a dava açtı----

Ukrayna Uluslararası Hava Yolları, İran’a dava açtı

Ukrayna Uluslararası Hava Yolları, İran’a dava açtı
07 Temmuz 2022 - 17:20 www.finansgundem.com

Ukrayna Uluslararası Hava Yolları (UAI), İran’ın başkenti Tahran’da 8 Ocak 2020 tarihinde Tahran-Kiev seferini yapan yolcu uçağının düşürülmesi nedeniyle İran’a dava açtı.

Ukrayna Uluslararası Hava Yolları (UAI), 8 Ocak 2020 tarihinde Tahran-Kiev seferini yapan yolcu uçağının İran'da düşürüldüğü gerekçesiyle dava açtı.

UAI tarafından yapılan açıklamada, davanın Kanada'nın Ontario eyaletindeki bir mahkemede açıldığı ifade edildi.

Davada, İran ve Devrim Muhafızları sanık olarak gösterilerek, İran’dan tazminat talep ediliyor. İran, başkent Tahran'da yerel saatle 06.12'de kalkış yapan Ukrayna Havayolları’na ait Boeing 737 tipi yolcu uçağının füze ile vurulduğunu doğrulamıştı.

Olayda, uçakta bulunan 9'u Ukraynalı mürettebat ve 167'si Ukrayna, İran, Kanada, İsveç, Afganistan, Almanya ve İngiltere vatandaşı olmak üzere toplam 176 kişi hayatını kaybetmişti.

İran hükümeti daha sonra uçak kazasında hayatını kaybeden yolcuların ailelerine 150 bin dolar tazminat ödenmesine karar vermiş ancak bazı aileler bu parayı reddetmişti.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau ise Ukrayna uçağının Tahran'da düşürülmesi nedeniyle hayatını kaybeden Kanada vatandaşlarının yakınlarına maddi yardımda bulunulacağını açıklamıştı.

Trudeau açıklamasında, “Hayatını kaybedenlerin ailelerine İran'ın tazminat ödeyeceğinden eminiz. Ancak o ailelerle görüştüm. Haftalarca bekleyemezler, onların şu anda desteğe ihtiyacı var” ifadelerini kullanmıştı.

Yeni Zelanda Başbakanı: BM Ukrayna savaşına yanıt vermede başarısız oldu

 

Ukrayna'dan Türkiye'ye tepki

 

Rusya: Ukrayna'da ABD üretimi 2 füze sistemi yok edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)