BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna, Türkiye'deki depremzedeler için tır gönderiyor----

Ukrayna, Türkiye'deki depremzedeler için tır gönderiyor

Ukrayna, Türkiye'deki depremzedeler için tır gönderiyor
20 Şubat 2023 - 14:55 www.finansgundem.com

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Ukrayna'nın Harkiv kentinden, afetzedeler için insani yardım tırı yola çıktı. Harkiv Belediye Başkanı Terekhov, ihtiyaç halinde yeniden yardım edebileceklerini ifade etti.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın sürdüğü Ukrayna'nın Harkiv kentinden, kardeş şehir Gaziantep için toplanan 22 ton insani yardım, Türkiye'ye gönderiliyor.

Harkiv'de bir depoda, Harkiv Belediye Başkanı Igor Terekhov'un de katıldığı törenin ardından toplanan yardımlar tıra yüklendi.

Terekhov, Gaziantep ile Harkiv'in iki kardeş şehir olduğunu söyledi.

Gaziantep'in zor günlerde Harkiv'in yanında durduğunu vurgulayan Terekhov, "Bu şehirden çok güçlü yardımlar aldık. Şimdi zor günler yaşayan şehre yardım etme zamanıdır. Ukrayna halkı ve Harkiv, bugün Gaziantep'e gidecek insani yardımı topladı. Bu, dostane ilişkilerimizin iyi bir işaretidir." ifadesini kullandı.

‘’GEREKİRSE TEKRAR YOLLAYACAĞIZ’’

Türkiye'nin, savaşın bitmesinden sonra Harkiv şehrinin onarım ve restorasyon çalışmalarını gerçekleştireceğini belirten Terekhov, bunun için Türkiye'ye minnettar olduklarını dile getirdi.

Toplanan 22 ton insani yardımda gıda ürünleri, elektrik sobası, kıyafet, hijyenik malzemeler gibi ürünlerin yer aldığını aktaran Terekhov, "Bu, bizim ilk yardımımız. Gaziantep Belediye Başkanı'yla iletişim halindeyiz ve gerekirse tekrar yardım toplayıp göndereceğiz." dedi.

Ukraynalı kurtarma ekibi, ülkesine dönüyor

 

BAE depremzedelere şu ana kadar 118 uçakla yardım gönderdi

 

ABD, depremler için yapılan yardımın 185 milyon dolara çıkardı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)