BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiUkrayna tahıl ihracatında düşüş bekleniyor----

Ukrayna tahıl ihracatında düşüş bekleniyor

Ukrayna tahıl ihracatında düşüş bekleniyor
08 Aralık 2022 - 08:21 www.finansgundem.com

Ukrayna tahıl ihracatının daha küçük ekim alanı nedeniyle düşmesi bekleniyor

Ukrayna, Rus işgalinin neden olduğu beklenenden daha küçük bir ekim alanı nedeniyle 2023/24 sezonunda kışlık tahıl ihracatını muhtemelen azaltacak.

Ukrayna önde gelen küresel tahıl yetiştiricileri ve ihracatçıları arasında yer alıyor, ancak mevcut savaş nedeniyle üretimi ve ihracatı düştü.

Tarım Bakan Yardımcısı Taras Vysotskiy ulusal televizyona verdiği demeçte, "Maalesef savaş, kışlık mahsullerin ekilebildiği alanlara olumsuz bir etki yaptı. Ayrıca elverişsiz hava koşulları vardı ve daha az ekildi" dedi. Bakanlık verileri, çiftçilerin 29 Kasım itibariyle 4,5 milyon hektar kış tahılı ektiğini, yani beklenen alanın %94'ünü ektiğini gösterdi.

Geçen yıl ekilen 6,2 milyon hektara karşılık 3,8 milyon hektar kışlık buğday ekildi. Şubat ayında Ukrayna'yı işgal eden Rus birlikleri tarafından geniş bir alan işgal edildiğinden, bunun yalnızca 4,6 milyon hektarı hasat edildi. Ülkenin iç tüketiminin 2022/23 Temmuz-Haziran sezonunda 8 milyon ton düzeyinde olacağı tahmin edilmektedir. Ayrıca, lojistik duruma bağlı olarak buğday ihracatının 8,1 ila 13,8 milyon ton arasında değişebileceği beklenmektedir.

Ukrayna, Karadeniz limanları yılın ilk yarısında kapalı kaldığı için geçen sezon 14,6 milyon ton buğday ihraç ederken, 2022/23 sezonunda şimdiye kadar 6,9 milyon ton buğday ihraç etmiştir.

Ukrayna’dan Afrika ülkelerine tahıl desteği

 

ABD: Ukrayna’ya Rusya topraklarında kullanması için silah vermedik

 

Macaristan'dan AB'nin Ukrayna'ya mali yardımına veto

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)