BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna savaş tazminatı istiyor----

Ukrayna savaş tazminatı istiyor

Ukrayna savaş tazminatı istiyor
10 Mart 2022 - 10:33 www.finansgundem.com

Rusya'ya yönelik yaptırımlar artarken Ukrayna Merkez Bankası Başkanı Krilyo Şevçenko, Rusya'nın dondurulan varlıklarının savaş tazminatı olarak Ukrayna'ya verilmesini istedi.

Ukrayna Merkez Bankası Başkanı Krilyo Şevçenko, işgal nedeniyle büyük yıkıma uğrayan Ukrayna'nın yeniden inşası için Rusya'nın dondurulan varlıklarının kullanılmasını önerdi.

İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC'ye konuşan Şevçenko, Rusya'ya yaptırımların daha da artırılması gerektiğini ve yaptırımların gecikmesinin her gün daha fazla sivil ve çocuğun ölümüne yol açtığını söyledi.

Rusya'nın savaşın yol açtığı yıkımın bedelini er ya da geç ödeyeceğini belirten Ukraynalı yetkili, “Çok paraya ihtiyacımız var. Bu para çok uluslu örgütlerin kredi ve bağışlarıyla sağlanabilir. Ancak işgalci tarafın müttefik ülkelerde dondurulan varlıklarına savaş tazminatı olarak el konmalı” dedi.

Rusya'nın yurt dışındaki 630 milyar dolara ulaşan varlıklarının çoğu, Ukrayna işgalinin ardından ABD ve Avrupa Birliği'nin yaptırımları sonucu dondurulmuştu. Çok sayıda Rus oligarkın yurt dışındaki mal varlıklarına da yaptırımlar kapsamında el konmuştu.(Sözcü)

Ukrayna Merkez Bankası'ndan Türkiye'ye çağrı

 

Rusya’da fiyatlar tırmanışa geçti

 

Sanayi devi Rusya'daki faaliyetlerini askıya aldı

 

Japon firmalar Rusya'da faaliyet durduruyor

 

IMF, Ukrayna için 1.4 milyar dolarlık paketi onayladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)