BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna satılıyor----

Ukrayna satılıyor

Ukrayna satılıyor
25 Eylül 2013 - 08:38 www.finansgundem.com

Tarım arazileri yetmeyen Çin, Ukrayna'nın yüzde 5'ini alıyor. İki ülke arasındaki 2.6 milyar dolarlık anlaşma, 50 yıl geçerli olacak

Çin, Avrupa'da ilginç bir alışverişe başladı. Ukrayna'dan 3 milyon hektar toprak alacak olan Çin, 2.6 milyar dolarlık anlaşmaya imza atıyor. Birkaç yıllık zaman dilimi içinde Çin şirketinin mülkiyetine geçecek olan miktarı, Ukrayna'nın tarıma elverişli topraklarının yüzde 7'sini oluşturuyor. Bu miktar toplam yüzölçümünün ise yüzde 5'i yani 20'de biri. Çin devlet tarım şirketi Xinjiang ve Ukrayna KSG Agro şirketi arasında varılan anlaşma için 3 milyar dolarlık düşük faizli kredi alınacak.
İSRAİL'DEN BÜYÜK
50 yıllık sözleşmeyle Ukrayna sınırları içinde Çin şirketi tarafından denetlenecek olan bu topraklar, Hollanda'nın ya da İsrail'in yüzölçümünden de büyük olacak. Dünyada tarıma en elverişli toprak olarak bilinen kara toprakların yüzde 30'una sahip olan Ukrayna, geçtiğimiz yıllarda da Libya'ya 250 bin hektar arazi satmıştı. KSG Agro'nun çoğunluk hissesinin sahibi Szerhij Kasanov, anlaşmayla çok büyük bir pazara tarım ürünleriyle girme şansı yakalandığını söyledi.
ÜLKEDE ARAZİ YETMİYOR
Çinli uzmanlar, ülkede tarıma elverişli toprakların yetersiz olması ve yüksek nüfus nedeniyle böyle bir yol tercih ettiklerini belirtiyor. Planlara göre, Çin uzun vadede nüfusunun tarım ve gıda ihtiyaçlarını ancak başka ülkelerde mülkiyeti kendine ait tarım alanlarındaki üretimle karşılayacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)