BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna: Rusya'nın Donetsk'teki saldırıları önlendi----

Ukrayna: Rusya'nın Donetsk'teki saldırıları önlendi

Ukrayna: Rusya'nın Donetsk'teki saldırıları önlendi
19 Ağustos 2022 - 12:55 www.finansgundem.com

Son 24 saatteki çatışmalara ve Rusların kayıplarına ilişkin bilgi veren Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus güçlerinin Donetsk bölgesindeki saldırılarının önlendiğini açıkladı.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasına göre Rusya, çoğunluğu Donetsk bölgesinde olmak üzere 400 askerini kaybetti. 24 Şubat-19 Ağustos döneminde, Ukrayna'da toplam 44 bin 700 Rus askeri etkisiz hale getirildi.

Bu dönemde Ruslara ait 234 uçak, 197 helikopter, 1899 tank, 4 bin 195 zırhlı araç, 1016 top, 266 roketatar ve 141 hava savunma sistemi yok edildi.

'Rusya 795 insansız hava aracını kaybetti'

Rus güçlerinin 3 bin 130 araç, 15 gemi ve hafif sürat teknesi ile 795 insansız hava aracını da yitirdiği belirtilen açıklamada, Rusların fırlattığı 190 seyir füzesinin de Ukrayna hava savunma birliklerince vurularak imha edildiği söylendi.

Rusya Savunma Bakanlığı 25 Mart'ta, Ukrayna'da 1351 Rus askerinin öldüğü duyurulmuş ama daha sonra kayıplara ilişkin veriler yenilenmemişti.

Çatışmalar Donetsk'te yoğunlaştı

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığının bir diğer açıklamasında da çatışmaların Donetsk bölgesinde yoğunlaştığı açıklandı. Açıklamada, Rusların Pokrov-Bakhmut ve Lozove-Pervomayskiy yönlerinde saldırı girişiminde bulunduğu, tüm saldırıların Ukrayna ordusunca önlendiği ifade edildi.

Sivil yapılara saldırılar

Ukrayna makamlarının bilgilerine göre Rus ordusuna karşı direniş sürerken Ruslar da bazı şehirlere füze saldırısı düzenledi.

Valiler kayıplar hakkında bilgi verdi

Mıkolayiv Valisi Vitaliy Kim, Rus güçlerin şehre S-300 füzesi fırlattığını iddia etti. Kim, şehirdeki üniversite binasına 3 füze isabet ettiğini, bir kişinin yaralandığını söyledi.

Donetsk Valisi Pavel Kirilenko, son 24 saatte 5 sivilin Rus ordusunun saldırıları sonucu yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Dnipropetrovska Valisi Valentin Rezniçenko, Rus ordusunun füze saldırısında 1 sivilin öldüğünü, 1 çocuğun ise yaralandığını açıkladı.

Harkiv Valisi Oleg Sinegubov, sabaha karşı şehre Rus ordusu tarafından fırlatılan en az 5 füzenin isabet ettiğini, eğitim kurumlarından birinde bekçilik yapan bir kadının hayatını kaybettiğini bildirdi.

Yas ilan edildi

Harkiv'de Rus ordusu tarafından dün düzenlenen roketli saldırıda 10 kişinin yaşamını yitirmesi dolayısıyla yas ilan edildi.

Rusya'da bir mühimmat deposunda yangın çıktı

 

Çin, Rusya'nın düzenlediği askeri tatbikata katılacak

 

Yahudiler, Ukrayna'daki savaş yüzünden Rusya'yı terk ediyor

 

Logoda değişiklik: Starbucks Rusya'da 'Stars Coffee' oldu!

 

Rusya'nın altın ve döviz rezervleri arttı

 

Rusya: Harkiv'de 90'dan fazla yabancı paralı asker öldürüldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)