BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna: Ruslar radyoaktif madde çaldılar----

Ukrayna: Ruslar radyoaktif madde çaldılar

Ukrayna: Ruslar radyoaktif madde çaldılar
10 Nisan 2022 - 17:51 www.finansgundem.com

Ukrayna, Çernobil’i bir süre elinde tutan Rus kuvvetlerinin ayrılırken, laboratuarlardan 133 radyoaktif maddeyi çaldığını iddia etti.

Ukrayna'nın Çernobil bölgesi ile ilgilenen kurumu, 133 radyoaktif maddenin çalındığını duyurdu.

Kurum, “Bu maddenin çok küçük bir miktarı bile ölümcül olabilir” açıklaması yaptı.

Ukrayna Enerji Bakanı German Gulaşenko bu hafta yaptığı açıklamada, bölgeyi işgal altında tutan Rus askerlerinin de radyasyona maruz kaldığını kaydetti.

BBC Türkçe'deki habere göre Gulaşenko, “Bölge siper için kazdıkları topraktan radyasyon aldılar. Kum torbalarını da bu topraktan yaptılar ve tozu soludular” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Çernobil Nükleer Santrali'ne en yakın bölgelerden biri olan Kızıl Orman'da çekilen yeni görüntüler ortaya çıktı. Rus askerlinin çekildiği, ve nükleer santrale sadece 500 metre uzaklıkta olan ormanlık bölgede terk edilmiş askeri tahkimatlar, boş çukurlar ve siperler görüntülendi.

Ukraynalı Ordusu tarafından yayınlanan drone görüntülerinde, Çernobil Nükleer Santrali yakınlarındaki radyoaktif yasak bölgede terk edilmiş Rus askeri mevzileri görüldü. Kızıl Orman olarak bilinen alanda terk edilmiş askeri tahkimatlar, boş çukurlar ve siperler yer aldı. Fotoğraflarda, tüm Çernobil dışlama bölgesindeki en kirli alan olarak kabul edilen ormanda tank izleri ve ağır şekilde bozulmuş zemin de görülüyor.

Ukrayna: Rus ordusu Çernobil Nükleer Santrali’nden çekildi

 

Ukrayna'dan endişelendiren uyarı: Çernobil tehlikesi!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)