BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna petrol ve gaz ambargosu istiyor----

Ukrayna petrol ve gaz ambargosu istiyor

Ukrayna petrol ve gaz ambargosu istiyor
21 Nisan 2022 - 07:44 www.finansgundem.com

AB Konseyi Başkanı Michel'i Kiev'de ağırlayan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Zelenskiy, “Rusya’ya karşı petrol ve gaz ürünleri konularında ambargo ihtiva eden altıncı yaptırım paketinin onaylanmasını bekliyoruz" dedi


Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bir araya geldi.

Michel, Zelenskiy ile görüşmesi öncesi Rus ordusunun geri çekildiği Kiev bölgesinde bulunan Borodyanka'yı ziyaret etti. Şehirde incelemelerde bulunan Michel, “Bucha ve Ukrayna’daki diğer birçok kasaba gibi. Tarih burada işlenen savaş suçlarını unutmayacaktır. Adalet olmadan barış olamaz” dedi.

“BU SOYKIRIMDIR”

Borodyanka ziyaretinin ardından Michel ve Zelenskiy, Ukrayna'nın AB üyeliğini görüşmek üzere bir araya geldi.

İkili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'yı tamamen yok etmek istediğini belirterek, “2 saatlik görüşmemizde yaptırımları, silah desteğini, AB üyeliğini ve finansal yardımı konuştuk. Finansal yardımı ülkenin yeniden inşasında kullanacağız. Rusya bizim topraklarımızı ve devletimizi yok etmek istiyor ve bu soykırımdır” dedi.

“MARİUPOL'DEKİ İŞLENEN SAVAŞ SUÇLARI BORODYANKA'DAN DAHA FAZLA”

Michel'in Borodyanka ziyaretine değinen Zelenskiy, şunları söyledi;

*Michel, Borodyanka'yı ziyaret etti ve olanları gözleriyle gördü. AB bu savaş suçlarının üzerinde çalışacak ve yargılama sürecinde destek olacak.

*Donbass bölgesine saldırılara başladılar ve tüm Ukrayna'yı roketlerle vurmaya devam ediyorlar. Mariupol'deki işlenen savaş suçları Borodyanka'dan daha fazla.

“AMBARGO UYGULANACAK”

Tüm savaş suçlarının cezalandırılacağını ve suçları işleyenlerin bulunacağını aktaran Zelenskiy, “Rusya'ya karşı uygulanacak altıncı yaptırım paketinin onaylanmasını bekliyoruz ve Rusya'ya enerji konularında, petrol ürünleri ve gaz konularında ambargo uygulanacak. Rus bankalarının hesapları dondurulacak ve Ukrayna'nın yeniden entegresinde kullanılacak. Bazı şehirlerin entegrasyonu yeniden inşası zaferi beklemeden başlatılacak” dedi.

“PESKOV SAHADA KENDİ KENDİYLE TOP OYNUYOR”

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'un Rusya'nın kendi pozisyonuna ilişkin Ukrayna'ya verdiği proje çalışmasına yönelik sarf ettiği, “Projeyi Ukrayna'ya teslim ettik ve top Ukrayna'da” ifadeleri hatırlatılan Zelenskiy, “Bize bir şey vermediler. Peskov sahada kendi kendiyle top oynuyor. Silahların durumuna yönelik konu iyi yöne doğru gidiyor. Bize tam olarak hangi yardımların geldiğini açıklayamam” dedi.

UKRAYNA'DA MARİUPOL İÇİN ESİR TAKASINA AÇIK

Mariupol konusundaki soruya ise Zelenskiy, “Mariupol'de durum kötüye gidiyor ve pozitif sonuç alamıyoruz. Askerlerimizin ve arama kurtarma ekiplerinin elinde yüzlerce yaralı var. İnsani koridorlardan bazıları çalışıyor, binlerce insan oradan çıkarıldı. Bine yakın vatandaşımız işgalcilere inanarak işgal altındaki başka topraklara gitti ve başlarına ne geldi bilmiyoruz. Mariupol'deki engellerin kaldırılmasının iki yolu var. Birincisi çok ciddi silah yardımı ikincisi ise diplomatik yardım ancak ikinci yola Rusya yanaşmıyor. Biz ölen ve yaralanan Rus askerlerinin bizim askerlerimize karşılık değişimine hazırız” dedi.

“AVRUPA BİRLİĞİ İLK KEZ SİLAH YARDIMINDA BULUNUYOR”

AB Konseyi Başkanı Michel ise yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya yardımlarının süreceğini bildirerek, “Donbass'ta ve Mariupol'de savaşanlar ülkelerinin egemenliği ve Avrupa için mücadele ediyorlar. Ukrayna'nın zaferini istiyoruz ve elimizden geleni yapacağız. Birkaç gün önce Zelenskiy ile yardım fonuna ilişkin konuları görüştük. 5 Mayıs'ta bu fon işlevine başladığını uluslararası konferansla duyuracağız. Bunların hepsi Ukrayna'ya yardım toplama amacıyla yapılıyor. Avrupa Birliği ilk defa silah yardımında bulunuyor. Biz sizinle beraberiz omuz omuzlayız” dedi.

YAPTIRIM UYGULANACAĞINDAN EMİN

Rusya’dan ithal edilen petrol ve doğal gaza yönelik yaptırım konusunda ise Michel, söz konusu yaptırımın er ya da geç uygulanacağına emin olduğunu belirterek, AB'nin Rusya'ya olan enerji bağımlılığını sona erdirmeye kararlı olduğunu aktardı.

UKRAYNA, AB ÜYELİĞİ İÇİN GEREKLİ OLAN ANKETİ TESLİM ETMİŞTİ

Zelenskiy, 18 Nisan'da Ukrayna'nın AB yolundaki ilk adımını atarak, sürece ilişkin soruları içeren anketi doldurmuş ve AB'nin Ukrayna Delegasyonu Başkanı Matti Maasikas'a teslim etmişti.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, 8 Nisan'da Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yaptıkları ziyarette Zelenskiy'e söz konusu anketi teslim etmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)