BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna ordusu ve Zelenskiy arasında kriz----

Ukrayna ordusu ve Zelenskiy arasında kriz

Ukrayna ordusu ve Zelenskiy arasında kriz
06 Temmuz 2022 - 10:47 www.finansgundem.com

24 Şubat'tan bu yana Ukrayna'da Rus ordusuyla yaşanan savaş ülkenin doğusunda şiddetli çatışmalara yol açarken, Ukrayna yönetimi içinde de ciddi bir kriz patlak verdi.

Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, izni olmadan askerlerin hareketine kısıtlama getiren orduya tepki gösterdi. Ukrayna ordusunun dün yayınladığı kararnameye göre askerler, yedek askerler ve diğer askeri görevliler yer değiştirmeden önce askeri yönetimden izin alacak.

Ukrayna Kara Kuvvetleri Komutanı Valeri Zaluzniy Facebook mesajında “Sevgili vatandaşlar ve askerlik görevini sürdürenler. Savaşın sürdüğünü hatırlatmak isterim. Ülkenizin size ihtiyacı var. Herkes askeri birimler kayıt olmalı” ifadelerini kullandı.

"Bana sormadan karar almasınlar"

Zelenskiy ise kendisine danışılmadan alınan bu kararın yönetimde tartışma yarattığını söyledi. Ulusa sesleniş konuşmasında orduyu eleştiren Zelenskiy, “Bu kararla ilgili farklı değerlendirmeler olduğunu görüyorum. Bu konuda bir yanlış anlaşılma var” diyerek ordudan kendisine kararla ilgili ayrıntıları aktarmasını istedi.

Ukrayna lideri, “Halka bu konuyu araştıracağıma söz veriyorum. Genelkurmay Başkanlığı'nın da gelecekte bu tür kararları ben olmadan almamasını rica ediyorum” dedi.

Birçok Ukraynalı da sosyal medyada kararın seyahat özgürlüğünü ve ekonomiyi kötü etkileyeceği yorumunda bulundu.

Krizin Rus ordusunun Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde ilerlediği ve şiddetli çatışmaların yaşandığı bir dönemde patlak vermesi dikkat çekti.

Rus basını daha önce Ukrayna ordusu ve Devlet Başkanı Zelenskiy arasında ciddi anlaşmazlıklar olduğu iddiasını ortaya atmıştı. Rusya’nın Ukrayna işgaline destek veren Belarus Devlet Başkanı Aleksandır Lukaşenko, Ukrayna ordusunun Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’i devirebileceğini söylemişti.

Zelenskiy: Belarus’un savaşa girmeyeceğine inanıyoruz

 

Zelenskiy: Putin yalnız silahların dilinden anlıyor

 

Zelenskiy: 144 askerimizi esaretten kurtardık

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)