BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna krizi: Rusya'dan sınırda askeri tatbikat----

Ukrayna krizi: Rusya'dan sınırda askeri tatbikat

Ukrayna krizi: Rusya'dan sınırda askeri tatbikat
04 Ağustos 2014 - 15:26 www.finansgundem.com

Rusya Savunma Bakanlığı, bu hafta içinde Ukrayna sınırı yakınlarında 100 uçağın katılımı ile askeri bir tatbikat gerçekleştireceklerini açıkladı

Bakanlık sözcüsünün yaptığı açıklamada Ukrayna'ya atıf yapılmadı fakat tatbikatın amacının ülkenin hava kuvvetlerini güçlendirmek olduğu belirtildi.

Uzmanlar, Ukrayna kirizi sürerken böyle bir tatbikatın Rusya'nın güç gösterme isteği olabileceğine işaret ediyor.Tatbikat açıklaması Ukrayna Savunma Bakanı Vareliy Heletey'in Kiev yönetimi için zaferin yakın olduğunu söylemesinin ardından geldi. 

Heletey, BBC'ye Ukrayna ordusunun Rus yanlısı ayrılıkçı militanların elindeki birçok bölgeyi ele geçirdiğini belirterek, zafere doğru ilerlediklerini söyledi. Savunma bakanı Ukrayna'da düşürülen Malezya Hava Yolları'na ait MH17 sefer sayılı uçağın düştüğü bölgeye yabancı uzmanların ulaşamaması nedeniyle de militanları suçladı.
Yabancı uzmanlar bölgeyi ziyaret etmiş ve halen 80 cesedin parçalarının kaza alanında olduğunu açıklamıştı.Muhalifler ve ordu güçleri arasındaki çatışmalar nedeniyle uzmanlar çalışmalarına ara vermişti.
 
Öte yandan Ukrayna ordusu Donetsk ve Luhanks'ı muhaliflerden geri almak için operasyonlarını sürdürüyor.Muhaliflerin elindeki şehirlerdeki sivillerin Ukrayna ordusunun kuşatmasına yönelik yiyecek depolayarak hazırlık yaptığı belirtiliyor.Cumartesi günkü bölgedeki çatışmalarda en az 9 sivilin öldüğü belirtiliyor.


Rusya'ya sığınma

Ukrayna'daki çatışmalar sırasında bazı Ukraynalı askerlerin mühimmatı bitmesi sonrasında sınırı geçerek Rusya'ya girdiği belirtiliyor.Ukrayna haber ajansı Unian'a göre çatışmalar sırasında 72'inci motorize birlikleri ikiye ayrıldı ve bir grup asker mühimmatı bitmesi sonrası sınırı geçti.Unian sınırı geçen asker sayısı hakkında bilgi vermedi. Fakat Rusya'dan bir güvenlik yetkilisi 400 Ukraynalı askerin sınırı geçtiğini söyledi.

Aynı güvenlik yetkilisi Ukraynalı askerlerin Rusya'dan sığınma talep ettiğini dile getirdi.
Rus yanlısı isyancılar, Nisan ayında Luhansk şehri ve çevresinde bağımsızlıklarını ilan etmeleri üzerine hükümetle çatışmaya içine girmiş ve hükümet buna karşılık bir operasyon başlatmıştı.

Rusya'nın Kırım'ı ilhak ettiği Nisan ayından bu yana devam eden çatışmalarda, bin beş yüzden fazla insan hayatını kaybetti.Ukrayna sınırlarında Malezya uçağının düşürülmesi bölgedeki gerilimi arttırdı fakat çatışmaların durmasını sağlayamadı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)