BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarUkrayna krizi Bitcoin’in dönüm noktası----

Ukrayna krizi Bitcoin’in dönüm noktası

Ukrayna krizi Bitcoin’in dönüm noktası
02 Mart 2022 - 15:33 www.finansgundem.com

Son dönemde dünyada yaşanan gelişmelerde Bitcoin, farklı zorluklarla karşı karşıya kalan kişilere çözümler sunarak gerçek değerini gösterdi. Kanada protestocularına bağış yapmak isteyenler ve Ukraynalılar Bitcoin’e yöneldi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Son dönemde Kanada’da gerçekleşen protesto eylemleri ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi, Bitcoin’in dünyaya gerçek değerini göstermesi için zemin hazırladı. Bitcoin farklı durumlarda, farklı çözümler sunabileceğini kanıtladı. Kanadalı protestoculara bağış yapmak isteyenler, bağışlarını Bitcoin olarak gerçekleştirdi. Polonya’ya geçen Ukraynalılar ise varlıklarını Bitcoin’e çevirerek güvence altına almak istedi. Ukrayna’nın Rusya tarafından işgalinin ardından, birçok Ukraynalı Polonya sınırına akın etti.

Panik sürecinde bankalar kapandı ve ATM’lerde nakit kalmadı. Bu da Ukraynalıların gıda satın alabilmek ve seyahat masraflarını karşılamak için tek yolun nakit olduğu anamına geldi. Bazı şanslı Ukraynalıların yardımına ise Bitcoin yatırımları koştu. Ukraynalılar kendilerine geleneksel bankacılık sistemiyle gönderilen paralara erişim sağlayamadı. Bu nedenle de para transferleri için Bitcoin kullanıldı.

Forbes’un haberine göre blockchain verileri şirketi Elliptic, Ukrayna hükümetinin, 26 bağışçıdan 24,6 milyon dolar değerinde kripto para bağışı aldığını açıkladı. Bu durum da Bitcoin ve diğer kripto paraların, bireysel ve ülke çapındaki krizlerde oynadığı rolün altını çizdi. Diğer yandan, Rusya Ukrayna’yı işgal etmesi nedeniyle birçok ülkeden sert yaptırımlarla karşı karşıya kaldı.

Bunun sonucunda pazartesi günü itibarıyla ruble %27 düşüş gösterdi. Rusya Merkez Bankası ise hızla yükselen enflasyonu kontrol altına alabilmek için faiz oranlarını %9,5’ten %20’ye çıkardı. Ruslar ise ATM’lere akın ederek uzun kuyruklar oluşturdu. Bu durum dolara ve Bitcoin’e yönelik talebi de yükseltti.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre Kanada’da ise protestoculara yapılan 7,9 milyon dolarlık destek bağışlarının dondurulması üzerine, bu tür bir kontrole tabi olmayan Bitcoin ve diğer kripto paralar öne çıktı. Protestocular için kripto paraları nakde çevirmek zor olsa da, Bitcoin’in sağladığı özgürlük dikkat çekti. Kanada’daki gelişmelerin ardından ABD’li Kongre Üyesi Warren Davidson, hükümetin ve devlet kurumlarının bireylerin kripto para alım satımlarını sınırlandırmasına karşı kanun önerisinde bulundu.

Son dönemde yaşanan tüm bu gelişmeler ise Bitcoin’in yaygın kullanıma ulaşma yolunda önemli bir mihenk taşı oldu.

Hollanda, Ukrayna'ya askeri malzeme yardımına devam edecek

 

AB, 7 Rus bankasını SWIFT dışına çıkardı

 

Rusya'nın Ukrayna saldırıları kültürel varlıklara da zarar veriyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)