BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarUkrayna kripto para kullanımında zirvede! İşte nedeni----

Ukrayna kripto para kullanımında zirvede! İşte nedeni

Ukrayna kripto para kullanımında zirvede! İşte nedeni
16 Ağustos 2022 - 17:49 www.finansgundem.com

Ukrayna'nın kripto kullanımı açısından ABD'den sonra ikinci ülke olmasının nedeni Rusya ile 24 Şubat'tan beri devam eden savaş

Dünyanın en bilinen kripto para birimi olan Bitcoin'in şu anda dünya çapında 180 milyondan fazla kullanıcısı olması ve 18 binden fazla işletmenin kripto para ödemelerini kabul etmesiyle birlikte kriptoya yönelik heyecan gerçeğe dönüştü.

Ancak kripto paralar her ülkede aynı şekilde yaygınlaşmadı, benimsenmesi dünya genelinde dağınık bir seyir izliyor.

Hangi ülkeler kripto merkezi?

Ödeme işlemleri karşılaştırma sitesi Merchant Machine tarafından yapılan araştırma, kripto para sahiplerinin sayısı, kripto kabul eden işletmeler ve mevcut Bitcoin ATM'lerinin miktarı karşılaştırıldığında Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Ukrayna ve İngiltere'nin kripto kullanımında lider olduğunu ortaya koydu.

Podyumda İngiltere ve ABD gibi ekonomileri gelişmiş ülkelerin bulunması şaşırtıcı değil. Zira ABD 27 milyonla dünyadaki en yüksek ikinci kripto para sahibi sayısına sahip ve toplam nüfusuna kıyasla en yüksek kripto sahibi kişi yüzdesi de bu ülkede bulunuyor. Ayrıca ABD 33 binden fazla kripto para ATM'si ile diğer ülkelere açık ara fark atmış durumda.

Fakat sıralamada ikinciliği alan Ukrayna için bu açıklamalar kripto paranın neden ülkede önemli olduğunu açıklamıyor. Listede ilk 10'daki ülkeler şöyle:

10. Kolombiya

9. Vietnam

8. Hollanda

7. Fransa

6. Rusya

5. Tayland

4. Hindistan

3. İngiltere

2. Ukrayna

1. ABD

Kripto Ukrayna'da nasıl bu kadar önemli hale geldi?

Ukrayna'nın kripto kullanımı açısından ABD'den sonra ikinci ülke olmasının nedeni Rusya ile 24 Şubat'tan beri devam eden savaş.

Fakat Ukrayna'da kripto paraların benimsenmesi savaştan öncesine denk geliyor. Kripto araştırma grubu Chainalysis tarafından hazırlanan 2021 yılı küresel endeksinde ülke nüfusu en fazla kripto para benimseyen ülkeler sıralamasında dördüncü basamakta bulunuyordu.

Ancak Rusya'ya karşı savaş başlar başlamaz, Ukrayna hükümeti ekonomisini desteklemek için kripto kullanımını genişletme yönünde stratejik bir karar aldı.

Savaşın ikinci gününde, Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Mykhailo Fedorov kripto para biriminde ödeme kabul edebilecek resmi devlet cüzdanları oluşturulmasını istedi.

Bu hamle sayesinde Kiev, Rus işgalinin başlangıcından bu yana 120 milyon eurodan fazla kripto para topladı. Bu önemli miktar sayesinde askeri birlikler desteklenirken askeri malzeme satın alımlarına destek olundu. (Euronews)

Finans devleri krize rağmen kriptoya yükleniyor

 

İran'da kripto paralar yatırım için kullanılamayacak

 

Kriptoya yatırım yapmak için doğru zaman mı?

 

İran, kripto parayı ilk kez dış ticarette kullanacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)