BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna en zorlu kışa hazırlanıyor ----

Ukrayna en zorlu kışa hazırlanıyor

Ukrayna en zorlu kışa hazırlanıyor
22 Kasım 2022 - 12:51 www.finansgundem.com

Ukraynalılar kışı neredeyse hiç ısıtma olmadan geçirmeye hazırlanıyor. Bazı bölgelerde sıcaklığın sıfır derecenin altına düştüğü ülkede Rusya enerji altyapısını hedef almaya devam ediyor.

Rus saldırılarıyla enerji altyapısı felce uğrayan Ukrayna’da başkent Kiev’in de arasında bulunduğu bazı bölgelerde sıcaklık sıfırın altına düşerken, Ukraynalılar neredeyse elektriksiz geçirecekleri sert kışa hazırlanıyorlar.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, yoğun Rus saldırılarına uğramış özellikle Kiev, güneybatıdaki Vinnytsia, kuzeydeki Sumy ve Karadeniz kıyısındaki Odesa gibi kentlerin sakinlerine enerji tasarrufu yapılması çağrısında bulundu. Rusya, askeri alandaki başarısızlıklarına tepki olarak son haftalarda Ukrayna’nın enerji tesislerini füzeyle vururken, Zelenskiy bu saldırılar sonucunda Ukrayna’nın enerji kapasitesinin yarısının devre dışı kaldığını duyurdu.

Zelenskiy dün geceki açıklamasında, “Rus teröristlerin enerji sistemimize verdiği sistematik zarar o kadar büyük ki, halkımız ve şirketlerimizin tamamı dikkatli olmalı ve gün içindeki enerji tüketimini yeniden düzenlemeli” dedi.

Kiev enerji dağıtım şirketi YASNO’nun başı Sergey Kovalenko, milyonlarca Ukraynalının günlük rutine dönüşen elektrik kesintilerini muhtemelen en erken Mart sonuna kadar yaşayacaklarını belirterek, şirketin kış soğukları gelmeden önce onarımları tamamlamaya çalıştığını ifade etti. 

DSÖ'den kış ayları için Ukrayna uyarısı

 

Zelenskiy: ''Ağır'' elektrik sorunları var

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)