BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna Almanya'dan silah talebinde bulundu----

Ukrayna Almanya'dan silah talebinde bulundu

Ukrayna Almanya'dan silah talebinde bulundu
05 Şubat 2022 - 16:42 www.finansgundem.com

Ukrayna'nın Rusya'ya karşı Almanya'dan orta menzilli ve taşınabilir uçaksavar füze sistemleri, insansız hava araçlarını etkisiz hale getirecek savunma mekanizmaları, elektronik izleme gereçleri ve gece görüş cihazları talebinde bulunduğu belirtildi.

Ukrayna’nın olası Rusya işgaline karşı Almanya’dan silah talebinde bulunduğu belirtildi.

Deutsche Welle Türkçe’nin Süddeutsche Zeitung gazetesinden aktardığı habere göre, Ukrayna’nın Berlin Büyükelçiliği Almanya Dışişleri Bakanlığı’na bir mektup göndererek, Rusya ile gerilen ilişkiler ve olası Rus işgali karşısında savunma amacıyla silah sevkiyatı talebinde bulundu.

Gazete, Ukrayna’nın Almanya’dan orta menzilli ve taşınabilir uçaksavar füze sistemleri, insansız hava araçlarını etkisiz hale getirecek savunma mekanizmaları (Anti-Drone), elektronik izleme gereçleri ve gece görüş cihazları talep ettiğini yazdı. Mektupta, Almanya’dan talep edilen araç ve gereçlerin savunma amaçlı silah sistemleri olduğuna da vurgu yapıldığı belirtildi.

Haberde, Ukrayna Büyükelçiliği’nin “Son derece gergin güvenlik politikası durumu ve Rus saldırganlığı tehdidi” gerekçesiyle Almanya’dan silah sevkiyatı konusundaki isteklerini mümkün olan en kısa sürede ele almasını talep ettiği belirtildi.

Almanya hükümeti, diğer NATO ortaklarının aksine bu tür silah sevkiyatlarına karşı çıkıyor. Almanya Ukrayna’ya şimdiye kadar sadece 5 bin güvenlik kaskı sözü verdi.

Ukrayna krizinin barışçıl çözümü için Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock gelecek hafta, Başbakan Olaf Scholz da ertesi hafta Ukrayna’ya gidecek. Scholz önümüzdeki hafta başında ABD’de temaslarda bulunacak.

Almanya ve İngiltere, Ukrayna'yı görüştü

Kanada, Ukrayna'ya silah gönderdi

Lugansk: Ukrayna temas hattına zırhlı araç konuşlandırdı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)