BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna: Ağır yaralı esir askerleri Rusya’ya teslim ettik----

Ukrayna: Ağır yaralı esir askerleri Rusya’ya teslim ettik

Ukrayna: Ağır yaralı esir askerleri Rusya’ya teslim ettik
24 Mart 2023 - 17:21 www.finansgundem.com

Ukrayna Karargahı, savaşın başladığından bu yana esir alınan tüm ağır yaralı askerlerin tek taraflı olarak Rusya’ya teslim edildiğini bildirerek, Rusya’nın uluslararası normları ihlal ettiğini ve elinde esir bulundurduğunu söyledi.

Ukrayna Savaş Esirlerine Muamele Koordinasyon Karargahı, “Ukrayna, büyük çaplı bir işgalin başlangıcından itibaren esir alınan ve sağlık durumu taşınmaya müsait tüm işgalcileri Rusya’ya teslim etti.” açıklamasını yaptı.

Açıklamada, Ukrayna’nın “insani eylem” gerçekleştirdiği belirtildi.

Ağır yaralı ve hasta askerlerin Rusya’ya iadesinin Cenevre sözleşmelerine uygun olarak Uluslararası Kızılhaç Komitesinin katılımıyla gerçekleştiği kaydedilen açıklamada, “Bu durumda esir değişimi değil, ağır yaralı esirlerin uluslararası insancıl hukukun öngördüğü şekilde herhangi bir koşul olmaksızın ülkelerine gönderilmesi söz konusu.” değerlendirmesine yer verildi.

"RUSYA VATANDAŞLARI ESİR TUTUYOR"

Açıklamada, Rusya’nın uluslararası normları ihlal ederek aralarında ağır hasta ve yaralıların, sivillerin, çocukların, kadınların ve yaşlıların bulunduğu binlerce Ukrayna vatandaşını esir tuttuğu ileri sürüldü.

Tüm bu esirlerin herhangi bir koşul olmaksızın ülkesine geri gönderilmek suretiyle Ukrayna’ya iade edilmesi gerektiği kaydedilen açıklamada, “Rusya, sivilleri ve savaşta doğrudan yer almayanları esir tutmayı sürdürmekle kalmayıp Uluslararası Kızılhaç Komitesi temsilcilerinin, alıkonulma yerlerine girmesine bile izin vermiyor.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Rusya’nın esirler için kasıtlı olarak insanlık dışı koşullar yarattığı öne sürülerek, uluslararası insancıl hukuka uymaya zorlamak ve yasa dışı olarak gözaltına alınan Ukrayna vatandaşlarının esaretten kurtarılması için uluslararası topluma Rusya’ya baskıyı artırma çağrısı yapıldı.

AB'den Ukrayna’ya füze takviyesine yeşil ışık

 

Ukrayna: Rusya’nın Bahmut’ta gücü tükenmeye başladı

 

Ukrayna'nın yeniden yapılanma maliyeti 411 milyar dolar

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)