BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUganda'da 'Afrika tırtılı' salgını----

Uganda'da 'Afrika tırtılı' salgını

Uganda'da 'Afrika tırtılı' salgını
14 Nisan 2022 - 00:33 www.finansgundem.com

Uganda hükümeti, Afrika tırtılı salgınıyla mücadele için geniş çaplı ilaçlama başlattı. Afrika tırtılı tahıl ürünlerini mahvetti ve ülkenin 35 bölgesinde ortaya çıktı.

Uganda'da Tarımdan Sorumlu Devlet Bakanı Fred Bwino Kyakulaga yaptığı açıklamada, mevsim yağmurlarının erken yağması ve devamında gelen uzun kuraklık dönemlerinin güvelerin göçünü kolaylaştırdığını ve tırtıl salgınının şiddetinin her geçen yıl arttığını ifade etti.

Kyakulaga, "ordu kurdu" olarak da bilinen tırtılların, küresel ısınma nedeniyle daha sıcak olan ülkelerden Uganda'ya göç ettiğini, iklim değişikliğinin tırtıl istilasına neden olduğunu söyledi.

Tırtıllarının çoğunlukla Uganda'nın doğu, orta ve kuzey bölgelerinde tespit edildiğini aktaran Kyakulaga, mısır, darı ve sorgum gibi mahsullerin ve meraların istiladan etkilendiğini dile getirdi.

Böcek ilacı ve pompa dağıtıldı

Kyakulaga, çok miktarda böcek ilacı ve pompanın tedarik edilip etkilenen bölgelere dağıtıldığını dile getirdi.

Önemli bir mısır üreticisi olan Uganda, yıllık üretiminin büyük bir bölümünü Güney Sudan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve Kenya gibi komşu ülkelere ihraç ediyor.

Amerika'ya özgü olan "ordu kurdu", ilk olarak 2016 başlarında Orta ve Batı Afrika'da tespit edildi. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütüne (FAO) göre ordu kurdu, 2 yıl içinde Sahra Altı Afrika'nın neredeyse tamamına yayıldı.

Uzmanlar uyardı: Dev Güneş fırtınası Dünya'ya yaklaşıyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)