BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaUfukta tahvil alımı görünmüyor ----

Ufukta tahvil alımı görünmüyor

Ufukta tahvil alımı görünmüyor
07 Temmuz 2014 - 08:41 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası'nın önümüzdeki dönemde varlık alımı yapma ihtimalinin olmadığı belirtildi

Avrupa Merkez Bankası yetkililerinden bankanın adımları ve mevcut durumla ilgili önemli açıklamalar geldi. Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Sabin Lautenschläger, "Ufukta tahvil alımı görünmüyor" diyerek bankanın yakın gelecekte tahvil alımı yapmayı planlamadığını söyledi. Geniş çaplı tahvil alımının ancak Avrupa Merkez Bankası’nın olağanüstü risklerle karşı karşıya kalması durumunda gerçekleşeceğini belirten Lautenschläger, şu an böyle bir durumun gerekli olmadığını sözlerine ekledi.

COEURE: FAİZLER SIFIRA YAKIN KALACAK

AMB Yönetim Kurulu Üyesi Benoit Coeure ise farklı bir açıklamada, Avrupa’da faizlerin uzun süre sıfıra yakın seviyede kalacağını söyledi. Coeure, parasal istikrarı sağlamlaştırmak amacıyla faizlerin uzun süre sıfıra yakın seviyelerde kalacağını söyledi. Coeure, Euro Bölgesi hükümetlerinin borcu kısarak büyümeyi desteklemeleri gerektiğini belirtirken, bölgedeki yatırım yetersizliğine dikkat çekti. Yüksek borç ve işsizlik ile zayıf büyümenin korkutucu bir tablo ortaya çıkardığını ifade eden kör tek çıkış yolunun ise Avrupa’ya yatırım yapmak olduğunu sözlerine ekledi.

NOYER: DEFLASYON RİSKİ ÖNLENDİ

AMB politika yapıcılarından Christian Noyer ise enflasyonun oldukça düşük olmasına rağmen, “görünürde” deflasyon riskinin önlendiğini söyledi. Çin ekonomisindeki büyümeye dair belirsizliğin devam ettiğini belirten Noyer, ABD ekonomisindeki dinamizmin beklenenden düşük olduğunu ifade etti. Yetkili, Avrupa’daki durumu ise "havalanış öncesindeki çabalama" olarak niteledi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)