BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkUfuk Uyan: Faizsiz bankacılık 2 trilyon doları aşacak----

Ufuk Uyan: Faizsiz bankacılık 2 trilyon doları aşacak

Ufuk Uyan: Faizsiz bankacılık 2 trilyon doları aşacak
03 Mart 2017 - 22:48 www.finansgundem.com

Kuveyt Türk Genel Müdürü Uyan, "Kamu otoriteleri faizsiz finans uygulamalarının yaygınlaşması için bugün önemli birtakım adımlar atıyor. Bunlar sisteme yenilikler getirecektir." dedi.

Kuveyt Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Ufuk Uyan, kamu otoritelerinin faizsiz finans uygulamalarının yaygınlaşması için attığı adımların sisteme birtakım yenilikler getireceğini söyledi.

İstanbul Üniversitesi İslam İktisadı ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi (İSİFAM) tarafından "Türkiye'de İslam İktisadı Anlayışı ve Uygulamaları" başlıklı bir panel düzenlendi.

Ufuk Uyan, panelde yaptığı konuşmada, dünya genelinde 50 yıllık geçmişi bulunan faizsiz bankacılığın aktif büyüklüğünün 2017 sonu itibarıyla 2 trilyon doları aşmasının beklendiğini ifade etti.

Türkiye'de ise 1983 yılındaki yasal düzenlemeyle tasarruflarını faizsiz esasa göre değerlendirmek isteyenlere bu imkanın sağlandığını ve 1985 yılından itibaren özel finans kurumlarının faaliyete başladığını anlatan Uyan, bugün ülkede 5 katılım bankasının bulunduğunu dile getirdi.

Uyan, Türkiye'de yaklaşık bin şube ve 15 bin personelle hizmet veren katılım bankalarının aktif büyüklük toplamının 2016 sonunda 133 milyar liraya ulaştığı bilgisini verdi.

Uyan, "2017'den itibaren Kuveyt Türk olarak biriken gecikme cezalarında enflasyon farkı, avukat masrafı ve gecikmeleri takip için çalışan personel masrafı gibi masrafları çıkardıktan sonra 5 yıl içinde belirlenmiş olan cezaları iade edeceğiz." dedi.

"Faizsiz bankalar zorluklar yaşadı"
Faizsiz bankaların Türkiye'de çeşitli zorluklar yaşadığı dönemler olduğuna değinen Uyan, "2002 yılında sukuk ihracı çalışmalarına Malezya ile birlikte başlamamıza rağmen, bunu 10 yıl sonra belirli riskleri alarak ancak gerçekleştirebildik. Şu ana kadar yapılan yaklaşık 20 milyar dolarlık toplam ihraç hacmi, sistemin kaynak ihtiyacının karşılanmasında bu tür ürünlerin önemini gösteriyor." yorumunu yaptı.

Katılım bankalarının tüm zorluklara rağmen sistem içinde ayrışan özelliklerini muhafaza ettiğine dile getiren Uyan, kamu otoritelerinin faizsiz Finans uygulamalarının yaygınlaşması için bugün önemli birtakım adımlar attığını, bunun da sisteme yenilikler getireceğini söyledi.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARTALAĞABEYLİ04 Mart 2017 00:16

    BORSA BAZ ALINDIĞINDA DA BIST 30 BANKACILIK SEKTÖRÜ YILDA MİNİMUN %25 FİYAT HAREKETİ YAPMAK ZORUNDA DİP SEVİYEDEN

  • KARTALAĞABEYLİ04 Mart 2017 00:15

    Kuveyt Türk ULENN ŞU KATILMIYORUM DİYEN BİLGİSİZ BANKANIN KUVEYT BANKASI NIN KUVEYT ARAP SERMASİ OLDUĞUNU BİLE ANLAMAMIŞ YA GERCEKDEN ÇOK AKILLI

  • KARTALAĞABEYLİ03 Mart 2017 23:54

    BU ÜLKENİN KENDİ ÖZ SERMAYESİNE DAYALI HERHANGİ BIR BANKA YURTDIŞINA AÇILIR TİÇARİ FALİYETLERE DAYALI GETİRİYİ TC YE AKTARIRI OZAMAN DESTEKLE AMA YOK YURTDIŞININ SERMAYESİNE DAYALI ZIRVALARA DA FAZLA GÜVENME PARA KENDİ ANA VATANINA VATANDAŞINA ÇALIŞIR.

  • SONUÇ ÜRETİMSİZLİK VE ENFİLASYON03 Mart 2017 23:36

    KISACA YURTİÇİNDE TİÇARİ YAPILAŞMAYA DAYALI TİÇARİ FALİYETLERİN BORÇLANDIRIŞMASI PAZARLANMASI BAZ ALINDIĞINDA GİZLİ YÜZDE 5.5 YADA 6 KOMİSYON ALIR.TİÇARETE BÖLÜÇÜLÜK YAPAR.REKABETİ FELÇ EDER

  • KOMISYONDAN ÇALAR..ENFİLASYON03 Mart 2017 23:31

    %25+0.25=%27.5+%5.5=33.....

  • KARTALAĞABEYLİ03 Mart 2017 23:18

    BU YAPILAŞMADA GENELDE ARAP SERMAYESİNE ÇALIŞIR VE DOLAYLI YOLDAN DA İNGİLTEREYE

  • KARTALAĞABEYLİ03 Mart 2017 23:14

    FAİZSİZ BANKACILIK DİYE BİRŞEY YOK.MİNİMUM %6..... ENFİLASYONDAN KAZANIR İTHALATCI YAPILAŞMADIR..HEM PARANIN HEMDE ÜRÜN BAZLI