BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinUcuz tatilin adresi: Belgrad----

Ucuz tatilin adresi: Belgrad

Ucuz tatilin adresi: Belgrad
08 Ekim 2016 - 14:28 www.finansgundem.com

Tarih ve doğanın iç içe olduğu Belgrad hesaplı bir tatil yapmak isteyenleri bekliyor. Tuna ve Sava nehirlerinin çevrelediği gece hayatıyla ünlü bu şehir 24 saat yaşıyor. Üstelik vize almanıza da gerek yok!

Turizmcilerin uzun yıllar hatırlamak istemeyeceği bir turizm sezonunu geride bıraktık. Yerli turistin kimi rotayı yurtdışına kırarken kimi Çeşme, Bodrum'u tercih etti. Instagram'a bol bol neşeli fotoğraflar kondu. Sosyal medya bu turizm sezonunda Yunan adaları mı? Güney Sahilleri mi? Bunun kavgasını verdi. Taraflar arasında hararetli tartışmalar yaşandı. Kazıklandığını düşünen yerli turist ise soluğu Yunan adalarında alarak uzoları kalamarları götürdü.

Fakat bu tatil alternatiflerinin yanın da bir de İstanbul'a sadece 1 saat 45 dakika uzaklıkta olan Belgrad var! Ben size ‘Ne Yunan Adaları ne Çeşme asıl rota vizesiz Belgrad!' diyorum.

cancancanw

1. Dünya Savaşı ve 2. Dünya Savaşı'nı atlatan. Uzun yıllar Osmanlı daha sonra Avusturya Macaristan İmparatorluğu'nun egemenliği altında yaşayan Belgrad çok görmüş ve geçirmiş bir şehir. 2012 yılında Türkiye ile vizelerin kaldırılmasının ardından deyim yerindeyse kente bir Türk turist patlaması yaşanıyor. Türk Hava Yolları bazı günler günde Belgrad'a iki sefer düzenlerken tur şirketleri sürekli kampanyalar yapıyor.

dinar

Genel bilgilerle başlayalım… İlk olarak şunu belirteyim ki Belgrad çok ucuz bir şehir. Özellikle yeme-içme söz konusu olduğunda çok uygun fiyatlarla karnınızı tıka basa doyurabiliyorsunuz. (İyi pizzanın dilimi 2 TL, patates kızartması 4 TL, tabak dolusu köfte (iki kişilik) 15 TL) 1000 sırp dinarı yaklaşık 10 euro yapıyor.

32qp312pq31pq

Ziyaret için yaz ayları makbul çünkü kentin kışı gerçekten çetin geçiyor. Ben ziyaret için eylül ayını seçtim hava ne çok sıcak ne çok soğuktu. Gündüzleri 20 geceleri ise 10 derece civarındaydı.

Kentte ulaşım oldukça kolay. Eğer benim gibi yürümeyi seviyorsanız çok da otobüse ihtiyaç duymayacaksınız. Hoş otobüse ihtiyaç duyarsanız da bilet ücreti 70 dinar. 5 günlük ulaşım kartını 1000 dinar gibi bir ücrete edinebiliyorsunuz.

321hp321hp

Küçük bir uyarı… Otobüslerde kartınızı basmayı sakın ihmal etmeyin. Zira yerel halk asla otobüsler için para ödemiyor, fakat otobüslerde kol gezen görevliler turistleri resmen avlıyor ve kart basmayan turistlere 20 euro civarında bir para cezası kesiyorlar. Aktarma süresini 10 dakika ile kaçırdığım için ben bu cezayı ödedim sizleri uyarım kamusal borcumu ödeyeyim.

Bu genel bilgilerden sonra gelelim gezilecek yerlere… Belgrad hala Osmanlı izlerini taşıyan bir şehir. Ben Skadarlija isimli kentin eğlence merkezi olarak kabul edilen bir yerde kaldım. Buradaki Sırplarla konuştuğumda sokakların mimarisinin hala Osmanlı zamanındaki gibi olduğunu evlerin ise restorasyon gördüğünü söylediler.

3ph123hp

Belgrad Tuna ve Sava nehirlerinin etrafında kurulmuş bir kent. Şehir eski belgrad ve yeni belgrad olarak ikiye ayrılmış. İşiniz genelde eski Belgrad'da olacak. Kalemegdan, (Kalemeydan), Dortcol (Dörtyol), Knez Mihailova eski Belgrad'da başlıca görülmesi gereken yerler… (Can Mumay / SÖZCÜ)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)