BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUcuz elektrikle cari açığı düşüreceğiz----

Ucuz elektrikle cari açığı düşüreceğiz

Ucuz elektrikle cari açığı düşüreceğiz
07 Kasım 2016 - 16:00 www.finansgundem.com

Enerji Bakanı Berat Albayrak, dünyanın en ileri teknolojisiyle ucuz elektrik elde edileceğini söyledi

Enerji Bakanı Berat Albayrak toplu açılış töreninde konuştu. Bakan Beştepe'de düzenlenen toplu açılış töreninde, "Ucuz elektrikle vatandaşlarımızın yerli kaynakları kullanmasıyla cari açığı düşürmeyi hedefliyoruz. Dünyanın en ileri imkan ve teknolojilerinin kullanılması amaçlanıyor" diye konuştu.

Albayrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

* Enerji alanında bir üst lige çıkmak durumundayız. Doğalgazda başvurduğumuz yöntemleri çeşitlendiriyoruz. Yatırımcılar için önemli bir alt yapı oluşturuyoruz.
* Enerji kapasitesini 2.5 kat arttırdık. Dünyanın önde gelen ekonomilerinin bile resesyona girdiği bu dönemde Türkiye büyümesine devam etti. Bu büyüme enerji yatırımlarıyla desteklenmeye devam ediyor. Geldiğimiz noktayla yetinmeyeceğiz.
* Bugünden sonra enerji alanında bir üst lige çıkmamız gerek. Ülkemizin kalkınmasını desteklemek için enerji alanında yeni stratejiler ürettik
* Ucuz elektrikle vatandaşlarımızın yerli kaynakları kullanmasıyla cari açığı düşürmeyi hedefliyoruz. Dünyanın en ileri imkan ve teknolojilerinin kullanılması amaçlanıyor.
* Vatandaşlarımızın kaliteli hizmet almasını sağlıyoruz.
* 2020 yılına kadar özel sektör eliyle 18 milyar lira, devlet eliyle 12 milyar lira olmak üzere toplam 30 milyar lira yatırımla elektrik iletim ve dağıtım alt yapısını modernleştirmek adına önemli adımlar atmaya devam ediyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)