BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBanka & Kredi KartlarıUçuş milinizle alışveriş yapabileceksiniz----

Uçuş milinizle alışveriş yapabileceksiniz

Uçuş milinizle alışveriş yapabileceksiniz
09 Eylül 2013 - 15:29 www.finansgundem.com

Uçuş millerini kullanamayanlar seslerini duyurdu. Artık millerle alışveriş yapılabilecek

Mil kazandıran kredi kartlarıyla uçuşlarını yapan kişilere iyi haber geldi. Eğer kartınızdaki mil ödül bilet verecek kadar çok değilse millerinizle alışveriş yapabileceksiniz.
Hürriyet Gazetesi'nden Uğur Cebeci konuyu şöyle gündeme getirdi:
Miliniz ödül bilete yetmiyorsa üzülmeyin. Türk Hava Yolları, uçuş milleriyle alış veriş yapılabilecek, yolculara bavuldan uçak maketine yüzlerce ürünün olduğu bir mağaza açıyor.
Tüm dünyada havayolları şikâyetlerinin başında mil karşılığında alınan ödül biletleri ‘bulamamak’ geliyor. Özellikle tatil dönemlerinde ödül biletler o kadar yüksek mil değerlerine çıkıyor ki, yolcu ‘neden mil topluyorum’ diye sormaya başlıyor.
Şirketler ise yolcuların topladığı millerin hızla artmasından rahatsız. Sonuçta bunların bilet olarak ciddi bir karşılığı var. Mil harcatmanın yolunu arıyorlar. Yolcu memnuniyetini koruyup hem de kâr ederek...
İHALEYE ÇIKILACAK
Türk Hava Yolları, ödül biletlerinden kalan milleri değerlendirmek için özel bir alış veriş sistemi oluşturacak. İhale şartnamesi hazırlanan bu sistemle yolculara alternatif mil harcama imkânı sunulacak. İsteyen örneğin 100 mil karşılığında bile ürünlere ulaşabilecek. Veya bilet almak istemeyenler için dünyaca ünlü markaların elektronik aletler, bavullar veya farklı ürünleri hem mille veya ücretini ödeyerek satın alabilecek. THY bu hizmeti tamamen dışarıdan, ayrı bir şirketten alacak.
TERMİNALE MAĞAZA
Sistemin bir ayağını da açılması planlanan mağazalar oluşturacak. Bu mağazaların hem havalimanlarında hem de büyük alışveriş merkezlerinde olması hedefleniyor.
Böylelikle yolcular hem ürünleri görebilecek, isterlerse alışverişlerini burada yapabilecek.
THY mağazalarda uçak battaniyeleri, tepsileri de satmayı planlıyor. Ayrıca bavul tasarımcılarıyla ortak özel ürünler geliştirilecek. Tabii ki uçak maketleri, pilot saatleri gibi havacılık meraklıları için ürünler de yer alacak.
UÇAKTAN SİPARİŞ
Yolcu ürünleri uçak koltuk cebine konulacak katalog, kabin eğlence sistemi veya internet sayfasından sipariş verebilecek. Ülkelerin gümrük kurallarına ve ürünün büyüklüğüne göre teslimat uçakta veya istenilen adrese olabilecek.
Sistem sadece alışverişi değil, Türk veya yabancı derneklere, organizasyonlara bağış yapma imkânı da verecek.
Her mil karşılığında belirlenen bir para, havayolu tarafından bu kuruluşun hesabına yatırılacak.
Lufthansa örneği
Mil ile alışverişte dünyanın en iyilerinden biri Alman Lufthansa Havayolları. WorldShop adı verilen sistemde 2 bine yakın ürün yolculara mil veya para karşılığında, mağazalarda, uçak kataloğu ya da internetten satılıyor. Lufthansa yaklaşık 15 yıldır uyguladığı bu sisteme özel bir şirketten destek alarak başladı. Bugün kendi yapıyor. Bu bölümde 200 kişi çalışıyor. Aynı zamanda uçaktaki duty free satışlarını da koordine eden şirketin en önemli müşterileri Uzakdoğulu yolcular.
Mil sistemi 1981’de başladı, dünyaya yayıldı
Amerikan Havayolları 1981’de ilk mil programını başlattığında şirketler müşterilerini kendilerine bağlamak için yeni bir pazarlama silahına kavuşmuştu.
Özel yolcu programları, mil toplama savaşı sektörde hızla yayıldı. Rekabete bankaların da girmesiyle hacim çok büyüdü. ABD’de büyük şirketlerin personel millerini yöneten özel danışmanları var.
Özel marka
THY, geçen yıl kurumsal bir marka oluşturmak üzere okunuşu İngilizcede ‘Biz’ anlamına gelen W’R markasının tescilini aldı. Bu marka altında farklı ürünlerin oluşturulması planlanılıyor. Özel kutularda yüksek kaliteli zeytinyağları, farklı zeytinler, lokum çeşitleri bu marka üzerinden satılacak. Yeni mağaza konseptiyle birlikte W’R ürünlerinin mil veya para karşılığında da satışı gündemde. THY özellikle hediyelik eşya almak isteyenleri bu markaya yönlendirmek ve uçaklarda satış yapmayı da planlıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)